Komando birlikte girdi! Kontrol sağlandı

Kerkük Valisi Rakan Seyid'in talimatları ile başlatılan operasyonda, KDP binalarını SWAT komandoları tarafından kontrol altına alındı.

Komando birlikte girdi! Kontrol sağlandı
Komando birlikte girdi! Kontrol sağlandı
GİRİŞ 20.10.2017 15:10 GÜNCELLEME 20.10.2017 15:10
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kerkük'de Irak Ordusu ve Haşdi Şabi birlikleri şehirdeki tüm kontroller noktalarının tamamı ile ele geçirilmesi için operasyonlarını sürdürüyor. Son olarak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, KDP güvenlik merkezi binasına Swat komando birlikleri girdi ve binada kontrolü sağladı. 

Kerkük Valisi Rakan Seyid'in talimatları ile başlatılan operasyon sonucu binanın tüm güvenliğinin sağlanmasının ardından binanın içerisindeki eşyalara da el konularak tahliye edildi. 

Irak Ordusunun özel komando birlikleri Swat timleri ağır makinalı silah ve araçlar ile binanın etrafını sararak olası bir çatışmaya karşı tedbirler aldı. Ardından da binaya girilerek binanın kontrolü sağlandı. Bu binanın KDP'nin tuttukları kişilerin sorgularını gerçekleştirilmek için kullanıldığı öğrenildi. 

KDP'nin yanısıra Kerkük'te, Irak hükümeti ile işbirliğine gidilen Irak Eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin ise şehirin her yerinde resimlerinin bulunması dikkat çekiyor. 

Kerkük'te daha önce ilk kez DHA'nın haber olarak dünyaya duyurduğu sayıları 700 civarında peşmergenin bir bölümünün şehir içerisinde saklandığı ve bunlara karşı da Irak ordusunun tetikte olduğu öğrenildi. 

Bu konuda Kerkük İl Meclis üyesi olan Türkmen Lider Ali Mehdi Sadık 700'ün üzerinde PKK'lının Kerkük'te olduğunu DHA muhabirine açıklarken, Türkmenlerin Haşdi Şabi Birlikleri içerisinde bulunan silahlı güçlerinin peşmergeye karşı tedbir aldıklarını duyurdu. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • Türkiyeli 6 yıl önce Şikayet Et
    Bölge halkı bölgesine sahip çıkıyor dağdan gelip bağı kana bulamak isteyenlere karşı . Yıllardır görmek istediğimiz tablo buydu zaten. Beklentimiz Türkiyeninde bu operasyonların içinde aktif olması Türkmen kardeşlerinin yanında bulunmasıdır İsrail ve Amerika'nın oyunu düzeni bitmez unutmayalım
    Cevapla
  • Momedoglu 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ırk sevdası siyahı bile beyaz gösteriyor. Şimdi türkmenler haşdi şabi ye peşmergeler için destek veriyor peşmergeler haşdi şabi ile yer alsaydı yine peşmergeler kötü olacaktı. Oysa karşılarında kim varsa kötü bile olsa iyi. Eninde sonunda iranla barzaniyi bizim sayemizde yakınlaşacak ve bı sefer daha büyük bela içinde olacaz. İran pkkyi azmı destekledi. Operasyon yapılınca irana kaçmadı kelle pkkli ler.
    Cevapla
  • nadir tekin 6 yıl önce Şikayet Et
    70 pkk li az deyil derhal halka evdeki silahları polise teslim cagrısı yapıp sonra denetlemeli . heryere her sokaga güvenlik kamerası yerleştirin sonra evleri arayın silah teslim etme süresi bittikten sonra silah bulunduranlara atın içeri yoksa bir gece ansızın harekete gecebilirler
    Cevapla
  • cengaver 6 yıl önce Şikayet Et
    tamam..
    Cevapla
  • SWAT 6 yıl önce Şikayet Et
    Kafa yapısı olarak Irak=ABD, SWATmış, bu kadar mı kopyalarsın ya.
    Cevapla
  • cahil 6 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi Enperyaist oyunu hep ayni.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı