Barzani'nin danışmanı: Ayrılma niyetinde değildik

IKBY Başkanı Mesud Barzani’nin enformasyon danışmanı Kefah Mahmud, 'Tek yapılan, referandumdu. Bağdat’ın ihlalleri yüzünden uzun yıllardır bunu yapmak istiyorduk' dedi.

Barzani'nin danışmanı: Ayrılma niyetinde değildik
Barzani'nin danışmanı: Ayrılma niyetinde değildik
GİRİŞ 20.10.2017 22:03 GÜNCELLEME 20.10.2017 22:18
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı'nın, meclisinin ve idaresinin defalarca Bağdat’ı enerji sorunlarını çözme, petrol ve doğalgaz yasalarını düzeltme, sınır ve tartışmalı bölgelerin statüsünü belirlemeye çağırdığını belirten Mahmud, “Sorunlar çiğ gibi büyüdü ama Bağdat yine de onları çözmeye yanaşmadı” dedi.

Sorun çözmek yerine federal hükümetin bölgenin ülke bütçesindeki payından yüzde 17’sini aldığını dile getiren danışman, “Aralarında asker,öğretmen ve sağlık uzmanları 1.5 milyon kamu çalışanının maaşları kesildi. Referandumun yapılmasının asıl nedeni de bu” ifadelerini kullandı.

"ERBİL BAĞDAT'A, 'YARIN AYRILIYORUZ' DEĞİL, 'GELİN GÖRÜŞELİM' DEDİ"

Erbil’in Bağdat’a ‘yarın ayrılıyoruz’ değil, ‘gelin görüşelim’ dediğini kaydeden Mahmud, buna karşılık Kerkük’e ordu tankların sokulduğunu, masum insanlara ait yüzlerce evin yakıldığını ve 100 bin sivilin evlerinden edildiğini belirterek, “Bağdat, Kuzey Irak’taki durumu normalleştirmeye çalışmıyor. Durum çok tehlikeli yönde gelişiyor” dedi.

Irak’tan ayrılma yönündeki çağrıların siyasi intihar olduğunu vurgulayan danışman, “Irak Başbakanı Haydat el-İbadi de bunu söyledi ve bu sözlerine katılıyorum” dedi.
Mahmud, Kürdistan Yurtsever Birliği (KYB) içindeki çatışmanın Kerkük’teki son olaylara yol açtığını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR 11
  • erkan 6 yıl önce Şikayet Et
    refarandum sonrası ne olacaktı..dalga mı geçiyor...
    Cevapla
  • Türkiye 6 yıl önce Şikayet Et
    Hainler ölürsünüz inşallah
    Cevapla
  • Barbaros 6 yıl önce Şikayet Et
    Demekki neymiş Türkiye nin desteği ile orada duruyorsunuz.sattınız Türkiye yi destek bitti milletin ağzı sulandı.
    Cevapla
  • Burhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan şeyin anlamı belli. Ayrılmak istemiyorlarmış. Biz de yedik.
    Cevapla
  • Mustafa t. 6 yıl önce Şikayet Et
    Zaten zekaniz İsrail ...siyonizm yapımı. .Bakan atamaniza gerek Varmı ki? israilin yap dediğini yapıyor. ..yapma dediğini yapmıyorsunuz! !!beyniniz israilin elinde! Olmuşsun uz israilin paspasi. ..İslam a ve müslümanlara ihanet içindesiniz Birleşik alçak emirlikler!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi