Barzani'ye şok çağrı! Eğer bunu yapmazsan...

Irak merkezi hükümeti, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile diyaloğun başlaması için gerek duydukları bazı şartlarını sundu.

GİRİŞ 21.10.2017 12:07 GÜNCELLEME 21.10.2017 15:39
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw haber ajansında yer alan bilgilere göre, Irak hükümeti, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile diyaloğun başlaması için gerek duydukları bazı şartlar açıkladı.

İşte Bağdat yönetiminin IKBY'ye sunduğu o şartlar;

Bağdat Hükümeti, "havayolları, sınırlar, ülkenin doğal kaynakları, Peşmerge Güçleri, güvenlik kurumlarının teslimi, tartışmalı bölgelerin yasal uygulanması ve referandum sonucunun iptali" karşılığında Erbil ile diyaloğa hazır olduklarını duyurdu.

Irak Hükümet Sözcüsü Saad Hadisi, bu şartların kabul edilmemesi durumunda herhangi bir şekilde masaya oturmayacaklarını vurguladı. Hadisi, bugün yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Hiç şüphesiz ki Bağdat şartsız bir şekilde Erbil ile diyalog masasına oturmayacaktır. Bağdat’ın şartları; Irak’ın toprak bütünlüğü, havayolları, sınır kapıları, ülkenin doğal kaynakları, Peşmerge Güçleri, güvenlik kurumlarının teslimi, tartışmalı bölgelerin yasal uygulanması, referandum sonucunun iptali ve Kürt Bölgesi’nin anayasaya karşı her girişiminin engellenmesi olacaktır. Referandum ve sonucu ilişkin hiçbir şekilde konuşulmayacaktır. Irak Hükümeti, referandumun iptali için mahkeme kararına bağlıdır. Federal Hükümeti’nin Parlamento kararını uygulamaya koyma kararına ek olarak, güvenlik, referandum sonucu, Kürt Bölgesi’nin tüm imtiyazları bozulmuştur."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • zeki Alperen 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet evet çok doğru tespitli İSTEKLER. Biz de en başta bir kere 3 kesin şart öne sürmemiz gerek. Bu yapılan son nankörlüklerinden, vefasızlıklarından ve onları bize karşı üstelik Kürtler dedikleri Irak'ta yaşayanların haklarını yiyen yahudi ve Hristyan devletlerin pyon olarak kullandırtıkları için 1) REFERANDUM iptal olacak bir daha kart olarak karşımıza sunulmayacak. 2) Peşmerge asker polis olarak değil tamamen lağv olacak. Güvenliği Merkezi yönetime tamamen devredecek. 3) Bizim tatbikatlar ile ve onların bu hareketinden dolayı harcattıklarını tazminat olarak ödeyinceye kadar.
    Cevapla
  • Selim Han 6 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir sistem zulumla ayakta durmaz ıbadi hiç ummadığı bir yerden tokat yer ve felç olur çok yakında
    Cevapla
  • Serdar 6 yıl önce Şikayet Et
    Senide Irak'ın başına getirsinler bunuda istemeyi unutma
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    al sana nankör barzani" kendim ettim kendim buldum"
    Cevapla
  • Mizah 6 yıl önce Şikayet Et
    Herhalde referandum sonuçlarının iptal edildiğini söylemeden durmanın anlamı yok. Bu kavga niye o zaman ?
    Cevapla
  • Karslı36 6 yıl önce Şikayet Et
    Yok artık ne varsa istemişler. zulum bu. Allahım sen kardeşlerimize yardım et
    Cevapla
  • Kürd 6 yıl önce Şikayet Et
    Amin kardeşim
    Cevapla
  • Bozkurt71 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne zulümü hak ettiklerini çekiyorlar israil bayrağı ile zafer kutluyorlardı sizdemi yahudisiniz yoksa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı