Barzani'ye bir büyük darbe daha! Asıl şimdi yandı

IKBY'ye bir darbe de petrol ihracatından geldi. IKBY'nin Ceyhan limanı üzerinden gerçekleştirdiği ihracatın 3'te bir oranına düştüğü ortaya çıktı.

Barzani'ye bir büyük darbe daha! Asıl şimdi yandı
Barzani'ye bir büyük darbe daha! Asıl şimdi yandı
GİRİŞ 22.10.2017 18:27 GÜNCELLEME 22.10.2017 18:30
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Düşüş geçen Çarşamba günü Irak ordusunun Kerkük ve çevresini IKBY'nin silahlı gücü olan peşmergeden geri almasının ardından yaşandı. Irak Petrol Bakanlığı yetkilileri, petrol üretiminin Pazar günü itibariyle normal seviyeye döndürüleceğini umut ettiklerini söyledi. Ancak bölgeden kaynaklar üretimin hala düşük olduğunu kaydediyor.

Kerkük'ten çıkarılan petrolün ihraç edilmesiyle sağlanan gelirler IKBY için önemli bir finansal kaynaktı. Irak'ın kuzeyinde 2014'ten bu yana terör örgütü DEAŞ'a karşı mücadele yürüten peşmerge, örgütün çıkarıldığı bölgelerde kontrolü elinde tutuyordu. Bunların içinde petrol sahaları da vardı.

Ancak Irak ordusu ve müttefiklerinin geçen hafta yaptığı ve 48 saat süren operasyonla Kerkük'te kontrol peşmergenin elinden alınmış, vilayetteki petrol sahalarının denetimi de Bağdat yönetiminin eline geçmişti.

REFERANDUM SONRASI GERİLİM TIRMANDI

IKBY'nin Eylül ayı sonunda düzenlediği referandumda oy kullananların yüzde 92,7'si bağımsızlığa destek vermişti. Referandumun Kerkük'te de düzenlenmesine tepki gösteren Bağdat yönetimi, bu kentin kontrolünün IKBY'nin elinden alınacağını ifade etmişti.

Referandum öncesinde BBC'ye konuşan IKBY Başkanı Mesud Barzani de "Kerkük için her bir Kürt savaşmaya hazır" demişti.

YORUMLAR 37
  • imran 6 yıl önce Şikayet Et
    islam kardesligi hatalarimizi kusurlarimizi telafi eder aramizda merhamet baris ve birlik filizlendirir. ihtiyacimiz olan savas , kavga degil. Islama dönüs Allaha dönüs.. kimse milletiyle mezhebiyle kurtulamayacak mahkemeyi kübrada... simdi baslarsak ilerki nesillerde bu birlik saglanir Allahin izniyle simdi uzak görünsede.
    Cevapla
  • asım 6 yıl önce Şikayet Et
    Yahu yeter artık. Bıktık bu haber başlıklarından. Adam yana yana resmen küle döndü !!!!!!
    Cevapla
  • v.ali 6 yıl önce Şikayet Et
    kerkükte her peşmerge kaçmaya haır demiştir.darısı suriyedeki abd nin besli köpeklerine inşallah
    Cevapla
  • Çihköfteci 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi taktik en büyük oyun bundan sonra başlıyacak israil kadar zeki millet yok ingiliz kraliyet ailesi bile bunlara çalışıyor gerisini siz düşünün
    Cevapla
  • ayyılıztim 6 yıl önce Şikayet Et
    ulan barzani carşıya pirince giderken evdeki bulgurdan oldun eee ne olacak şimdi barzo
    Cevapla
  • sıkıntı büyük 6 yıl önce Şikayet Et
    merak etme siyonistler örümcek ağı gibi her yeri örüyorlar bunlar kamuflaj barzani uşak siyonist yahudiler bop vazgeçmeyecekler .sen barzaaniye takılıp kalma olurmu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi