Suriye'den küstah açıklama!

Suriye Enformasyon Bakanı Muhammed Ramiz Tercüman, Türk askerlerinin İdlib’e girmesini düpedüz saldırganlık olarak gördüklerini söyledi.

Suriye'den küstah açıklama!
Suriye'den küstah açıklama!
GİRİŞ 23.10.2017 12:49 GÜNCELLEME 23.10.2017 13:29
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

RİA Novosti'ye konuşan Tercüman "Herkes Türk askerlerinin İdlib ve sınırdaki başka noktalarda olması ve ABD'nin bazı bölgelerde, kuzeyde ve El Tanf'taki varlığının saldırganlık ve işgal olduğunu biliyor. Tüm bunları Suriye'nin egemenliğini, uluslararası hukuku ve BM kararlarını ihlal eden düpedüz bir saldırganlık olarak görüyoruz" dedi.

‘HER KUM TANECİĞİNİN KONTROLÜNÜ ALACAĞIZ'

Şam'ın tüm Suriye topraklarında kontrolü ele almak istediğini belirten Tercüman, "Bu saldırganlığa uygun zamanda uygun şekilde karşılık verme hakkımız var. Suriye ordusu, Suriye'nin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına her kum taneciği üzerinde kontrolü ele alacak" ifadelerini kullandı.

TSK, ASTANA SÜRECİ KAPSAMINDA İDLİB'E GİRİLDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

TSK'dan yapılan açıklama şu şekilde: ''Astana Süreci kapsamında, ateşkesin tesis, gözetim ve devamını sağlamak, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun şartları temin etmek maksadıyla İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde görev yapacak Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, 08 Ekim 2017 tarihinde icrasına başlanan keşif faaliyetleri ile koordineli olarak, 12 Ekim 2017 tarihinden itibaren Gözlem Noktalarını teşkil faaliyetlerine başlamıştır.

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları bölgedeki görevlerini Astana sürecinde Garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürmektedirler.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

 

YORUMLAR 62
  • Misafir67 6 yıl önce Şikayet Et
    Ülken kevgire dönmüş bu ne biçim açıklama derlerki sanki bir tek Türk askeri var suriyede birleşmiş milletler gibi olmuş inşaaallah en kısa zamanda savaş biter
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Yılan esed cehennemin en dibine layıksın milyonlarca suriyeliyi kurtardık
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    vay şam fellahına bak suriye terörist yuvası olmuş esedin kendiside terörist iyi devlet başkanı olsan vatandaşına zulum etmezdin TÜRKİYE senin vatandaşlarını senden ve teröristlerden korumak için idlibe girdi baktık senden adam olmuyor 3 5 çapulcuya suriyeyi teslim ettin pkk ypg pyd bunlara neden laf etmiyon dıllo
    Cevapla
  • ender 6 yıl önce Şikayet Et
    idlibden sonra afrine gireceğiz...ABD bile kurtaramaz kaçış Yok
    Cevapla
  • HasanAli 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunları İran mı söyletiyor acaba?Suriye,Irak fiilen İran'ın hakimiyetinde olduğu için insan ister istemez düşünmüyor değil.İkiyüzlü siyaset yaptığını bilmeyen yoktur herhalde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor