Haşdi Şabi'den ABD'ye rest: Siz çekileceksiniz!

İran destekli Haşdi Şabi, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın kendilerine yaptığı Irak'tan çekilme çağrısına Twitter'dan yanıt verdi: DEAŞ ortadan kalkınca siz çekileceksiniz!

Haşdi Şabi'den ABD'ye rest: Siz çekileceksiniz!
Haşdi Şabi'den ABD'ye rest: Siz çekileceksiniz!
GİRİŞ 24.10.2017 11:00 GÜNCELLEME 24.10.2017 11:02
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Irak’taki rolü Kerkük saldırısının ardından bir kez daha tartışmaya açılan İran destekli Haşdi Şabi milisleri ABD’ye meydan okudu. Haşdi Şabi içinde İran'a en yakın gruplardan sayılan Asaib Ehl’il Hak’ın lideri Kais Hazali, kendilerine 'İran'a çekilin' çağrısı yapan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’a Twitter’dan yanıt verdi.

Hazali dün gece attığı tweette, ''ABD Dışişleri Bakanı’na: Sizin silahlı güçleriniz, DEAŞ varlığının yol açtığı bahane ortadan kalktıktan sonra vatanımızı gecikmeden terk etmek için hazırlıklara hemen şimdi başlamalı'' dedi.

Haşdi Şabi sözcüsü Ahmed el Asadi ise ABD’nin bu sözlerini ‘kabul edilemez ve temelsiz’ diye niteleyip özür talep etti. Haşd Şabi komutanlarından Hadi el Amri de, Irak Başbakanı Haydar Abadi’ye Tillerson’la ‘kendilerinden özür dileyene dek’ görüşmeme çağrısı yaptı. 

NE OLMUŞTU?

Tillerson, İran’ın bölgesel rakibi olan Suudi Arabistan’a pazar günü yaptığı ziyarette, Irak’taki Haşdi Şabi dahil bütün yabancı güçlerin çekilmesi çağrısı yapmıştı.

DEAŞ'in Irak’ta zemin kazandığı 2014'te on binlerce Iraklının katılımıyla kurulan Haşdi Şabi'nin, Irak devletine bağlanmış olmasına rağmen İran'dan mali destek ve eğitim aldığı biliniyor.

2003 yılında Irak'ı işgal eden ABD'nin ise ülkede 5 binden fazla askeri bulunuyor. 

YORUMLAR 7
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    bu haşbi şabiler sunnilerin baş belası olacak işit gidecek yerine bunlar gelecek cumhurbaşkanı erdogan,ıda tehdit etmişti istanbuluda alacagız diye tehdit ediyordu.amerika iranı tehdit ediyor ama sunnileri terbiye etmek için haşbi şabiye alan açıp ses çıkarmıyor bu işte bir oyun var allah sonumuzu hayır etsin
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    onlar gitse siz temizlik yapacaksınız şiileride zamanında israil oluşturmuş özünüze dönersiniz
    Cevapla
  • Selim Han 6 yıl önce Şikayet Et
    Haşdi şabiler ABD bombaları kafanıza yerken aklınız başınıza gelir ama tren geçer saddam da dinlenmişti ne oldu he iyi çok güzel ABD ye dinlenin
    Cevapla
  • i.Aydin 6 yıl önce Şikayet Et
    amele cavuslari anlamaz
    Cevapla
  • ameleçavuşu 6 yıl önce Şikayet Et
    ne yazdın bir kelime bile anlaşılmıyor.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    deas Amerika bitmez ki. Deas PYD/PKK gelince cekiliyorlar sahayi onlara burakiyor. hepsi amerikan ve Israyilin elinde. Ortadogu mal ile dolu bi türlü akillanmadilar. Bu arab Sehler oldugu sürece ortadoguya baris ve huzur gelmez. Halki bilinclendirmek ve mulefettleri desteklemek gerek. Islam cogarafaysina Türk bir Lawrence ilagzim.
    Cevapla
  • burak 6 yıl önce Şikayet Et
    onlar çekilsinki siz orda rahatça at oynatasınız iyiki var bu topluluk içinde şii sünni ayrımı yok adı üstünde halk seferberlik güçleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar