Ve artık tamamen bitti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Türkiye'nin sert bir şekilde karşı çıktığı bağımsızlık referandumunun sonuçlarını askıya aldı.

GİRİŞ 25.10.2017 11:54 GÜNCELLEME 25.10.2017 14:17
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 ayda dünyayı ayağa kaldıran 4 krizden 3'ünü çözmüştü. 4.'sü de dün çözüldü. Türkiye, K.Irak'ta düzenlenen korsan referanduma karşı hamlelerini bir bir devreye soktu ve Barzani sonunda Türkiye'nin lafına gelerek geri adım attı.

Son 5 ayda; Mescid-i Aksa'da İsrail yönetiminin cuma namazı yasağı üzerine tırmanan kriz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devreye girmesiyle çatışmaya dönüşmeden yatıştı. 

Katar’a ambargo kararının alınmasıyla birlikte Körfez’de patlak veren krizde Erdoğan bir an bile tereddüt etmeden Katar’ın yanında yer aldı. Büyük bir risk almasına rağmen Erdoğan, Katar krizinden başarıyla çıktı. Katar'a ambargo uygulayan ülkeler geri adım attı.

Myanmar’da Müslümanlara yönelik katliam karşısında devreye girdi. Myanmar ve Bangladeş cumhurbaşkanlarıyla yürüttüğü temaslar sonucunda kapıların açılmasını sağladı. Myanmar’daki insanlık dramını uluslararası zemine taşımayı başardı.

Son olarak Erdoğan'ın kararlılıkla attığı adımlar ve hamlelerle Barzani bölgeyi krize sokan korsan referandumdan geri adım attı.

İŞTE IKBY'DEN YAPILAN O AÇIKLAMA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Irak hükümeti ve dünya kamuoyuna 'gayrimeşru referandumu' dondurma teklifinde bulundu.

Erbil’den gelen resmî açıklamada ;

Irak ve Kürdistan'ın karşı karşıya olduğu şiddet ve tehlikeli durum karşısında, hepimizin, bu durumun Irak güçleri ve Peşmerge arasında daha ileri bir savaşa dönüşmesini engellemek için tarihi bir sorumluluğu bulunmaktadır.

16 Ekim 2017 tarihinde Irak güçleri ve Peşmerge arasında başlayan çatışmalar ve saldırılar, iki tarafa da zarar verdi. Bu durumun devam etmesi, daha çok kanın akmasına ve hatta Irak'ın bileşenlerinin sosyal doku anlamında birbirinden kopmasına yol açabilir.
İki taraf arasındaki savaşın kazananı olmayacağı açıktır. Aksine, iki tarafa da yaşamın her alanında büyük zararlar verecektir. Bu nedenle, Kürdistan ve Irak halklarına karşı olan sorumluluğumuz gereği, Irak hükümetine, Irak kamuoyuna ve dünyaya önerilerimizi şu maddeler halinde açıklıyoruz:

1- Kürdistan’daki tüm çatışmaların ve her türlü askeri operasyonun acil bir şekilde sonlandırılması

2- Irak Kürdistanı'nda yapılan referandumun sonuçlarının askıya alındığını

3- Kürdistan Yönetimi ve Irak federal hükümet arasında  Irak Anayasası temelinde açık müzakerelerin başlanması"

YORUMLAR 58
  • tarih 6 yıl önce Şikayet Et
    adam yapmış millet tamam demiş sonuçlarına hep beraber katlanmalılar ozaman çoçuk oyunumu ülke kurmak ülke korumak tarihte niçin devlet kuramadıkları belli oldu bunların
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    bari elimizdekileri kurtaralim derdinde
    Cevapla
  • can polat 6 yıl önce Şikayet Et
    aski ne demek...tekrar indirilebilir demek ...iptal etmeden rahat vermemeli bu hainlere
    Cevapla
  • Mustafa Yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Asla artık taviz verilmemeli.. Barzaniyi yok saymalı..
    Cevapla
  • tc vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    geçti borun pazarı sür eşeğini niğdeye barzani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması