Vefalı Türk İdlib'te

idlib harekatında yer alan Nureddin Zengi Tugayı komutanlarından Mustafa Ömer, İdlib operasyonunun kendilerine güven verdiğini söyledi.

GİRİŞ 27.10.2017 08:04 GÜNCELLEME 27.10.2017 09:27
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin, İdlib çatışmasızlık bölgesinde kontrolü sağlamak ve burayı güvenli bölgelere katmak üzere başlattığı harekat sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), İdlib’de güvenliği eğitip donatılan Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı 800 asker ve yaklaşık 200 kişilik askeri güçle sağlayacak. Nureddin Zengi Tugayı komutanlarından Mustafa Ömer de, İdlib bölgesindeki hareketlilik hakkında Yeni Şafak’a konuştu. Ömer, İdlib harekatı ile Suriye’nin kuzeyinde akan kanı bir an önce durdurmayı amaçlandıklarını söyleyerek “Asıl amaç idlib’de ve diğer bölgelerde güvenli bölge oluşması ve asayişin sağlanması” dedi.

ÇOK İLGİ GÖRÜYORLAR

Türk askerinin İdlib’e girmesinin, gerek mahalli halktan ve gerek ÖSO’dan çok büyük ilgi gördüğünün altını çizen Ömer, “Türk askerinin bulunması bizim için her zaman güvenlik teşkil etmektedir. Çünkü onlar Fatih’in torunları...” dedi.

800 ÖSO ASKERİ KATILIYOR

Fırat Kalkanı bölgesinden toplam 800 kişilik ÖSO birliklerinin İdlib harekatına katıldığını anlatan Ömer, “İdlib harekatı görevini tamamlayanlar Fırat Kalkanı bölgesine dönüyor. Buradaki görevlerine devam ediyor” diye konuştu. Ömer, İdlib’in zaten kurtarılmış bir alan olduğunu ve şu anda bunun kontrolünün sağlanması için çaba verildiğini söyleyerek “Türk askerleri İdlib’in belirli yüksek noktalarındaki gözetleme kuleleri ile gözetleme yapıyor. Bu faaliyetin ne zaman biteceği belli değil. Suriye’nin kuzeyinde ve hatta tüm Suriye’de huzur sağlanana kadar bu hareketlilik devam edecek” dedi. ÖSO olarak yeni faaliyetlar için hazır beklediklerini vurgulayan Ömer, İdlib harekatı sırasında da ara sıra PKK/PYD tarafından taciz ateşleri yapıldığını anlattı. 

Yeni Şafak

YORUMLAR 20
  • gökhan 6 yıl önce Şikayet Et
    vefalı türk geldi yine,yol ver türkün bayrağına
    Cevapla
  • yalçın 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH muhammedin ordusunu daim ve muzaffer eylesin daha nice fetihler versin
    Cevapla
  • ● ZOR38 ● 6 yıl önce Şikayet Et
    Türk Vefalıda ya onlar !!!
    Cevapla
  • Osman 6 yıl önce Şikayet Et
    Türk askeri Suriye'de,suriyeli gençler Türkiye'de keyif sigarası tüttürsün.
    Cevapla
  • 360 6 yıl önce Şikayet Et
    sonuna kadar katılıyorum
    Cevapla
  • CIA 6 yıl önce Şikayet Et
    sakın kardeş olmayın kavga edinki petrolü alalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...