ABD 'terörist' dedi, İbadi ile fotoğrafı çıktı!

Washington, Irak'ta ordu birliklerinin Barzani'nin elindeki tartışmalı bölgeleri geri almasında öne çıkan Haşdi Şabi komutanı Mühendis'in 'terörist' olduğunu açıkladı.

ABD 'terörist' dedi, İbadi ile fotoğrafı çıktı!
ABD 'terörist' dedi, İbadi ile fotoğrafı çıktı!
GİRİŞ 27.10.2017 10:11 GÜNCELLEME 27.10.2017 10:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bağımsızlık referandumunun ardından tartışmalı bölgeleri Mesut Barzani'den geri alan Irak ordusu, kuzeydeki Türkiye sınırına doğru ilerliyor. Türkiye-Suriye ve Irak sınırının kesiştiği Fırat Nehri havzasında ordu birlikleri ile peşmerge çatışıyor.

Suriye sınırındaki Rabia sınır kapısını kontrol eden Irak askerlerinin hedefi, Zumar çevresini geri alıp Türkiye sınırındaki Feys Habur'a ulaşmak. Ankara ve Bağdat, Ovaköy'de yeni bir sınır kapısı açmayı planlıyor. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) ait medya organları, ordu birliklerinin kayıplar verdiğini ve tankları imha ettiklerini öne sürüyor ancak bu haberler henüz bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmış değil.

İran'ın desteklediği Şii milisler Haşdi Şabi güçleri de, Irak ordu birlikleriyle cephede. Haşdi Şabi komutanlarından Ebu Mehdi Mühendis'in cephede fotoğraflanması üzerine ABD'den gece yarısı bir açıklama geldi.

YORUMLAR 3
  • Zaza 6 yıl önce Şikayet Et
    Hani ibade ve dosttu
    Cevapla
  • Saim çakır 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika işine gelmeyeni terörüst diyor işine gelmeyen ülkeye nükleer silah var diyor ulan bu nükleer sende var şeytan İsrail'de var be kafirler siz özelliğiniz ne ırakta nükleer silah yalanı ile ırakı perişan eden kafir amerika tam bir terörüst devlettir
    Cevapla
  • mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    en büyük terorist abddir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum