Teröristler evlerine dönmek isteyenlere saldırdı

PKK/PYD, Suriye'nin Rakka kentinde evlerine dönmek isteyen sivillere ateş açtı - Terör örgütünün evlerini yağmalamak için dönmelerine izin vermediği sivillerden 12'si yaralandı.

GİRİŞ 27.10.2017 12:47 GÜNCELLEME 27.10.2017 15:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK/PYD'nin, Suriye'de ABD desteğiyle ele geçirdiği Rakka'da evlerine dönmek isteyen sivillere ateş açması sonucu biri kadın 12 sivil yaralandı.

Rakka'daki aktivistlerden Muhammed İsa Ebu İsa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''PYD, Rakka'nın doğusunda yer alan Meşleb Mahallesi'nde evlerine dönmek isteyenlere izin vermiyor. Mahalle çevresinde örgütün sivil halka ateş açması sonucu biri kadın 12 sivil yaralandı.'' dedi.

PKK/PYD'nin Rakka'nın diğer mahallelerine dönmek isteyen sivillere de izin vermediğini belirten Ebu İsa, '''PYD, Rakka'da sivillerin evlerini yağmalıyor şimdi. Halk evlerine dönmek istiyor. Örgüt bu yüzden engel oluyor. Zaten kent ABD ile PYD'nin saldırılarında yerle bir olmuş durumda.'' diye konuştu.

Ateş açılmasından hemen sonra çekilen görüntülerde aralarında kadın ve çocukların da olduğu sivillerin bir yandan korku içinde kaçıştığı, diğer yandan yaralananların kan kaybını durdurmaya çalıştığı görüldü.

PKK/PYD, 6 Haziran'da başlattığı ABD destekli operasyonla 17 Ekim'de DEAŞ'ı, Rakka'dan çıkarmıştı.

AA muhabirinin dün kente girerek çektiği görüntülerde, Rakka'nın tamamına yakınının harabeye döndüğü gözlenmişti.

Yerel sakinler, PKK/PYD'li teröristlerin dükkanları ve evleri yağmaladığını, çaldıkları eşyaları örgüt kontrolündeki Ayn İsa ve Resülayn beldelerinde sattıklarını söylemişti.

"Rakka Sessizce Katlediliyor" isimli aktivist ağı, ABD ile PKK/PYD'nin saldırıları süresince iki bine yakın sivilin öldüğünü, 450 binden fazlasının göç etmek zorunda kaldığını duyurmuştu. Ağ, kentin yüzde 90'ının yerle bir edildiğini bildirmişti.

YORUMLAR 2
  • Orta Doğu 6 yıl önce Şikayet Et
    Azgınlaşmış şeytanlara karşı Türk Kürt Arap birlik halinde olunmalı. Şeytan rüzgar gibi esiyor.
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    bundan abd sorumlu uyarılsın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katil İsrail gece sivllerin olduğu çadırı vurdu! Hepsi çocuk...
İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası