Olay çıkış: Şifa bulmaz akıl hastası!

ABD Başkanı Donald Trump, Güney Kore'yi ziyarete hazırlanırken, Pyongyang'dan Trump'a yönelik sert bir açıklama geldi.

Olay çıkış: Şifa bulmaz akıl hastası!
Olay çıkış: Şifa bulmaz akıl hastası!
GİRİŞ 01.11.2017 11:57 GÜNCELLEME 01.11.2017 12:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Resmi haber ajansı KCNA, Trump'ı 'şifa bulmaz akıl hastası' olarak niteledi ve "Ruhsal bozukluğu için kesinlikle tedaviye ihtiyacı var" ifadelerini kullandı. 

Kuzey Kore ile ABD arasındaki 'nükleer gerginlik' Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile ABD Başkanı Trump arasında birbirlerine yönelik kişisel hakaretler eşliğinde yükselmeye devam ediyor.

Trump, Asya Pasifik temasları kapsamında Kuzey Kore'nin 'düşman kardeşi' Güney Kore'yi ziyaret etmeye hazırlanırken Pyongyang'dan ABD Başkanı'na hakaret içeren bir açıklama daha geldi.

'HAKARETLERİN EFENDİSİ'

Resmi haber ajansı KCNA'nın Trump'ın Kuzey Kore hakkında Fox News'ta yaptığı açıklamalara yanıt verdiği yazıda "Huysuz ve sorumsuz retorik püskürtmekle tanınan hakaretlerin efendisi Trump'ın ağzı, yine sorun yarattı" ifadesi kullanıldı.

'NÜKLEER SAVAŞ MANYAĞI OLARAK GERÇEK DOĞASINI GÖSTERDİ' 

Trump'ın daha önce BM Genel Kurulu'nda 'Kuzey Kore'yi yok etme' tehididi yaptığının hatırlatıldığı yazıda "Nükleer savaş manyağı olarak gerçek doğasını dünya önünde gösterdi ve 'şifa bulmaz akıl hastası' teşhisi kondu" dendi.

Açıklamada Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımların 'umutsuz çabalar' olduğu savunularak, 'Trump'ın düşmanca retoriğinin histeri kasılmaları belirtileri' olduğu yazıldı. Yazıda "Ruhsal bozukluğu için kesinlikle tedaviye ihtiyacı var" ifadeleri yer aldı.

Trump, Kuzey Kore'yi 'gazap ve öfke' ve 'fırtına öncesi sessizlik' sözleriyle uyarmış, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında ise ABD'nin kendisini ya da müttefiklerini koruması gerektiği durumda Kuzey Kore'yi 'tamamen yok edebileceklerini' söylemişti.

Trump aynı konuşmada Kim'i de 'Roket Adam' sözleriyle aşağılamıştı. Kim ardından bizzat Trump'a seslenerek "Bunak ABD'liye açıklamalarının bedelini ödeteceğim" demişti. 

TRUMP, SEUL'DE ASKERDEN ARINDIRILMIŞ BÖLGEYE GİTMEYECEK 

Diğer taraftan Trump'ın 7-8 Kasım'da gerçekleşecek Güney Kore ziyaretinde iki ülke arasındaki sınırı oluşturan 'askerden arındırılmış bölgeye' gitmeyeceği açıklandı.

Bir Beyaz Saray yetkilisi gazetecilere açıklamasında "Başkan, askerden arındırılmış bölgeyi ziyaret etmeyecek. Buna yeterli vakit yok" dedi.

Diğer taraftan Seul'de parlamentoda bir konuşma yapacak olan Trump, ABD'nin bu ülkedeki askeri üslerinden biri olan Camp Humphreys'i ziyaret eden ilk ABD Başkanı olacak.

Trump temasları kapsamında Güney Kore'nin yanısıra Japonya, Çin, Vietnam ve Filipinler'e de gidecek.

YORUMLAR 4
  • Vatan67 6 yıl önce Şikayet Et
    Zaten ABD olmasaydı iki kore devleti kalmazdı. Hep düşmanlık besletip bol bol silah satıyor. Kendi aklınca çin’i de kontrol etmeye çalışıyor.
    Cevapla
  • İdocan 42 6 yıl önce Şikayet Et
    Trump Asya turuna kota yapmak için gidiyor...bol bol silah satıp dönecek...
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    ikisi birbirinden manyak ikisi birbirinden deli. deli deliyi görünce değneğini saklarmış ve ısıracak köpek dişini göstermezmiş bu iki atasözünü birleştirince hakaret ve hareketlerin özü ortaya çıkıyor yani her ikiside göstermelik bağırıp çağırıyorlar birbirlerine ve etraflarına gözdağı veriyorlar.
    Cevapla
  • gülsen 6 yıl önce Şikayet Et
    İki deli dünyayı nükleer savaşa doğru sürüklüyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti