Haşdi Şabi'den beklenmedik hamle!

İran destekli Haşdi Şabi, Esed rejimiyle birlikte Suriye'de ortak operasyon teklifinde bulundu.

Haşdi Şabi'den beklenmedik hamle!
Haşdi Şabi'den beklenmedik hamle!
GİRİŞ 06.11.2017 18:06 GÜNCELLEME 07.11.2017 10:04
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Irak'ta Haşdi Şabi çatısı altında faaliyet gösteren Irak Hizbullah Tugayları, Esed rejimine, DEAŞ'e karşı ortak operasyon düzenleme teklifi yaptı.

Irak Hizbullah Tugayları, Esed rejiminin ülkenin doğusundaki Deyr ez Zor'da DEAŞ'e karşı başlattığı operasyona katılmak istediğini duyurdu.

Şii gruptan yapılan açıklamada, Irak sınırında bulunan, DEAŞ'in kontrolündeki Elbu Kemal şehrine yönelik operasyonda rejim güçleriyle koordineli hareket etmek istedikleri ifade edildi. 

'YENİ BİR EKSEN OLUŞABİLİR'

Irak Hizbullahı askeri sözcüsü Cafer Hüseyni, "Irak ve Suriye sınırının her iki tarafındaki savaş birbiriyle bağlantılı" dedi. Elbu Kemal şehrinin Suriye'de DEAŞ kontrolündeki son bölge olduğunu vurgulayan Hüseyni, Irak sınırları içinde yer alan Kaim'den şuanda şehre yönelik füze saldırıları yaptıklarını bildirdi.

Örgütün askeri sözcüsü, "Sınırdaki askeri varlığımız DEAŞ'e karşı yürütülen savaşta yeni bir eksen oluşmasına imkan sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Yerel kaynaklar Haşdi Şabi'nin Suriye sınırları içerisinde yer alan Elbu Kemal şehrinin doğusuna giriş yaptığını doğruladı. 

YORUMLAR 24
  • bbirrisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Neden bizim planlarımız hep fos çıkıyor da İranlılar adım adım her yeri alıyorlar? hiç düşündünüz mü? İslam düşmanlarıyla müttefik olmak böyle bir şey işte.
    Cevapla
  • hakan can 6 yıl önce Şikayet Et
    hicbirsey yapamayiz ancak izliyoruz.
    Cevapla
  • ne oluyor 6 yıl önce Şikayet Et
    nedir laa mesele suriye ırak esed pyd barzani bağdadi iran barzani suudi rusya amerika işid haşdi şabi öso anlaması çok çok karışık ve güç
    Cevapla
  • Biri 6 yıl önce Şikayet Et
    Aslında hiç karışık ve güç değildi. 3,4 yıl önce güvenlik tehdidi , ata toprakları diye bir girseydik Suriyenin ve Irak'ın kuzeyi şu an bizimdi.
    Cevapla
  • ....asill türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Deaş meaş yok suriyede hepsi pydye çalışıyo haşdi şabinin otobüslerdeki suriyelileri nasil vurduğunu sunni dusmanliklarini cok iyi biliyoruz turkiyenin derhal afrine girmesi lazim sonra hasdi sabisidir hepsini vurması lazim artik bu milletin sabri kalmadi bu zulm sivil halk katliamlarina biran once son verilmeli yeter artik
    Cevapla
  • DEVLET 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerikalı NATO Generali Clark: "Deaşı Biz Kurduk". İngiltere Başbakanı Blair: "DEAŞI, Irak işgali sırasında biz kurduk". Hedef ise sadece suriye veya ırak değildir. Hedef büyük oranda Türkiyedir.
    Cevapla
  • DEVLET 6 yıl önce Şikayet Et
    bunun neresi beklenmedik ki... adamlar şii sünni haritası üzerinde de çalışıyorlar... nerede bir İslami ayrılık var ise, bilin ki fitnedir bu... tarih boyunca böyle olmuştur... Türkiyemizin bir an önce gerekeni yapması lazımdır... İran ve güçlerinin derdi suriyenin toprak bütünlüğü falan değildir.. onlar suriyede ve ırakta toprak sahibi olmanın peşindeler... Suriyenin toprak bütünlüğünü gerçek manada savunan, suriye halkına kapılarını açıp hakkını savunan ve bu yönde bir amaç uğruna çalışan tek ülke Türkiyedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil