PKK/PYD'den Kürt gruplara tehdit!

Terör örgütü PKK/PYD, Suriye Kürt Ulusal Konseyinin olağan kongresini toplamasını engelledi. Örgüt, kongre binasının yakınında patlayıcıyı infilak ettirdi.

GİRİŞ 07.11.2017 16:09 GÜNCELLEME 07.11.2017 16:09
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK/PYD, muhalif Kürt grupların oluşturduğu Suriye Kürt Ulusal Konseyinin (ENKS) olağan kongresini yapacağı binayı çevreleyerek, yakınında patlayıcı infilak ettirdi. 
 
Haseke'nin Kamışlı ilçesindeki AA muhabirinin bildirdiğine göre, PKK/PYD militanları ENKS'nin 4. olağan kongresinin düzenleneceği binaya girişlere engel oldu.

Kongrenin yapılacağı binayı kuşatan PKK/PYD militanları, bir grup teröristi binanın önünde toplayarak, ENKS üyeleri aleyhinde protesto düzenletti.

 

 
Militanlar ayrıca binanın yakınında patlayıcıyı infilak ettirerek, ENKS'ye gözdağı vermek istedi.

BM BİNASINA SIĞINDILAR 

Bunun üzerine ENKS üyeleri, yaklaşık 500 metre ilerideki Birleşmiş Milletlere ait binaya geçerek, kongrenin ertelendiğini duyurdu. ENKS üyeleri, BM yetkililerine ses kaydı göndererek durumu anlattı. PKK/PYD'nin, bazı üyeleri tutukladığı öğrenildi.
 
Ayrıca PKK/PYD, Kamışlı'da daha önce kapattıkları ENKS çatısındaki bir partinin binasına saldırarak içerideki malzemelere zarar verdi.
 
Terör örgütü PKK/PYD, daha önce de ENKS'ye ait birçok ofisi ve çatısı altında faaliyet gösteren muhalif Kürt siyasi partileri kapatmıştı.
 
Terör örgütü, önceki gün Halep iline bağlı Münbiç ilçesinde 18-31  yaşlarındaki gençleri zorla silah altına almak için tutuklamalara başlamıştı. Çevre yerleşimlerdeki halk, protestolar düzenlemişti.
 
PKK/PYD, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırı boyunca, doğuda Haseke ve  Rakka illeri, Halep’in doğusundaki Münbiç ve kuzeybatısındaki Afrin ilçelerini  işgal ediyor.

YORUMLAR 6
  • muzaffer 6 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlerin bir tane dostu ve de bir tane ülkesi vardır o da Türkler ve Türkiye Cumhuriyetidir.
    Cevapla
  • Önemli değil adım 6 yıl önce Şikayet Et
    Doğru
    Cevapla
  • bı rasti 6 yıl önce Şikayet Et
    He he çok doğru ırak iran haşdi şabiyle bir olup kürt olmayan berzaniyi darma dağan etiler Dost dediğin böyle olur
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ateist örgütün tek yaşam alanı korku salarak yaşamaya çalışmak ama korkunun ecele faydası yok yok olmaya mahkümler yaşam için hiç bir projeleri yok sadece yok etmek üzere kurulan bir taşeron
    Cevapla
  • İsminiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizi gidi kefereler.
    Cevapla
  • geberinhainler 6 yıl önce Şikayet Et
    geberin hain ve kafir zerdus ataist kürtler , müslümanlariniz haric canlariniz cehenneme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?