Barzani'den ABD ve İngiltere açıklaması!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanlığından Ekim ayı sonu itibariyle ayrılan Mesut Barzani, ABD’ye yönelik eleştirilerini sürdürüyor.

Barzani'den ABD ve İngiltere açıklaması!
Barzani'den ABD ve İngiltere açıklaması!
GİRİŞ 08.11.2017 16:04 GÜNCELLEME 08.11.2017 16:19
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Mesut Barzani, ABD’ye yönelik eleştirilerini sürdürüyor. Barzani, Newsweek dergisiyle yaptığı mülakat sırasında, ''Irak güçleri, Kerkük’e ABD ve İngiltere’nin bilgisi dahilinde girdi'' dedi.

Barzani, Newsweek dergisiyle yaptığı mülakat sırasında, ''Irak güçleri, Kerkük’e ABD ve İngiltere’nin bilgisi dahilinde girdi'' dedi.

REFERANDUMUN ZAMANI DOĞRUYDU

Barzani’ye yakın Rudaw İngilizce’ye göre, Mesut Barzani, Kürt bölgesinde 25 Eylül’de düzenlenen bağımsızlık referandumunun zamanlanmasının doğru bir zamanlama olduğunu savundu ve referandumu ''başarı'' olarak niteledi.

REFERANDUM KOMPLOYU ÖRTMEK İÇİN KULLANILDI

Irak güçlerinin Kerkük operasyonu sırasında girdikleri bölgelerde önceden var olan “demografi ve durumu değiştirme planını”uyguladıklarını öne süren Barzani, “referandumun ise söz konusu planı ve komployu örtmek için kullanıldığını” söyledi.

ABD VE İNGİLTERE'NİN HABERİ VARDI

Newsweek’in, ABD’nin Bağdat’ın Kerkük ve Kürtlerin elindeki diğer bölgelere girme planını onayladığına inanıp inanmadığını sorması üzerine Barzani “Evet, Kerkük’ü alma operasyonu, ABD ve Britanyalı yetkililerin bilgisi dahilinde İranlıların liderliğinde gerçekleştiğine inanıyoruz” karşılığını verdi.

YORUMLAR 4
  • ahmet dinç 6 yıl önce Şikayet Et
    barzani söylemleri ve tayyip ile yakınlaşması yakın bir gelecekte kerkük türkiyeye dahil olabilir izlenimi vermişti , bu tehlikeyi gören ingiliz köpeği barzani salağını gaza getirerek ırakla bütünleştirdi
    Cevapla
  • İbrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    Halen daha referandumu savunuyor doğru diye kapıları kapatsa TÜRKİYE yiyecek ekmek bulamıyacaksınız
    Cevapla
  • tuna 6 yıl önce Şikayet Et
    Şunu düşünemedi Türkiye ile Kuzey yönetimi çok ilerledi hatta Irak yönetim, ABD ve tüm müttefikleri rahatsız oldu bozmaları için komplo gerekiyordu özerklik ile kışkırtıp refarandum yaptırdılar ki Türkiye mutlaka karşı çıkacak ve bu durum tesrine bozulacak. Bu bir komplo olduğunu düşünüyorum Bağdat ile kurulan bu ilişki nereye gider ABD Bağdat arası iyi ilişkiler oldunca ne olur?????
    Cevapla
  • Malatyalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle. Zaten planın bu olabileceği Türkiye'de çok kişi tarafından söylendi. İşte Barzani aklı. Dar düşündüğü çok belli. Bir türk yetkiliye siz neden karşı çıkıyorsunuz ki sizinle yaptığımız ticaret daha da artacak demiş. Akla bak, zekaya bak. Yaptığı bölgeyi yüz yıl etkileyecek bir hadise, akılsız hala petrol alıp satma derdinde.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı