Tatbikatı yaptılar! Saldırıya hazırlanıyorlar

100 savaş uçağıyla tarihinin en büyük hava tatbikatını yapan İsrail, Lübnan’a şok bir saldırıya hazırlanıyor.

Tatbikatı yaptılar! Saldırıya hazırlanıyorlar
Tatbikatı yaptılar! Saldırıya hazırlanıyorlar
GİRİŞ 09.11.2017 07:44 GÜNCELLEME 09.11.2017 07:57
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

İsrail’in hedefi Lübnan topraklarının yüzde 65’ine girmek var. ABD’nin içinde olduğu plan hedefine ulaşırsa başbakanlıktan istifa eden Saad Hariri’nin ülkeye “devlet başkanı” olarak döneceği belirtiliyor.

İsrail’in tüm dünyada büyükelçiliklerini Lübnan merkezli gelişmelere yönelik harekete geçirmesinin ve ülke tarihindeki en büyük tatbikatı düzenlemesinin ardından, Lübnan’ın güneyindeki Hizbullah noktalarına şok saldırı hazırlığında. İsrail’in Lübnan’a saldırısına paralel olarak, ABD öncülüğünde oluşturulan ittifakın Yemen ve Katar’a da operasyon hazırlığında olduğu belirtiliyor. Hazırlanan plan çerçevesinde İsrail Lübnan’a saldırırken, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ın Katar'ı istikrarsızlaştıracak adımlar atacağı belirtiliyor. ABD öncülüğünde şekillenen plana göre Körfez’den Irak ve Suriye’ye uzanan hat boyunca mezhep çatışmaları başlatılacak ve bir çok ülkede harita değişimine gidilecek. İran’ın ise bu saldırıya Bahreyn üzerinden cevap verebileceği belirtiliyor.

 

2 AŞAMADAN OLUŞUYOR

Riyad’ta başlayan hareketliliğin en fazla etkilediği ülke olan Lübnan’da Başbakan Saad Hariri görevinden istifa etti. ‘Hayatımı hedef alan bir plan olduğu için istifa ettim’ diyen Hariri, istifa sonrası Suudi Arabistan ve BAE’yi ziyaret etti ve Hizbullah ile İran’ı suçlayan açıklamalarda bulundu. İsrail’in Lübnan sınırı boyunca başlattığı tatbikat saldırı öncesi son hazırlık evresi olarak değerlendiriliyor. 

LÜBNAN İŞGAL EDİLECEK

İsrail Ordusu hava ve karadan yoğun füze saldırıları ile başlayacak saldırı kapsamında İsrail sınırında yer alan Nakura’dan Dahiye Celubiyye bölgesine kadar işgal edilecek. İsrail tarafından hazırlanan işgal haritasına göre Lübnan’ın yüzde 65’ine girilecek ve Hizbullah’a ait noktalar ele geçirilecek. Paralel olarak Suudi Arabistan destekli sivil gruplar Şii bölgelerine saldıracak ve iç çatışma ortamı oluşturulucak. Hizbullah İsrail’le ve içeride başlayan ayaklanmayla boğuşmak zorunda bırakılacak. Londra’da yaşayan Ortadoğu uzmanı Muhammed Masharga, Yeni Şafak’a yaptığı açıklamada, ABD-İsrail-BAE-Suudi Arabistan ittifakı tarafından yapılan ortak planının başarılı olması durumunda Saad Hariri’nin Lübnan’a devlet başkanı olarak döneceğini söyledi.

İRAN BAHREYN’DE CEVAP VERECEK

İsrail ve BAE ittifakının saldırısına İran’ın Bahreyn içindeki Şiileri hareketlendirerek cevap verebileceği değerlendiriliyor. İran’ın aynı zamanda Yemen’de de muhalif güçlere desteğini artırarak, Suudi Arabistan ve koalisyon güçlerine cevap verebileceği belirtiliyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 40
  • adnan 6 yıl önce Şikayet Et
    hadi devam edin ay ademoğulları yiyin birbirinizi kiyamet yakındır. bakalm öldürmekle elinize ne geçecek mezara nasılsa dünya malı gitmiyor
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Büyük israil projesine göre ülkemizde bölünüyor bu insanlık düşmanlarına müdahale edilmeli siyonist uşağı suudiamerikaya hizmet eden incirlik terör üssü ve israil'i iran'a karşı koruyan malatya radar sistemleri kapatılmalıdır
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Yokk kapatmali sadece 24 saatline sahte bir ariza göstermeli bu esnada da iran israilin isini bitirmis olur...Nasil olsa kalles ABD bunu benzeru ariza veya yanlislikla vuruldu diye kendisini savunmaktaa..Eee bizde böyle bir hata yapalim neollaacaskk ki
    Cevapla
  • uyan ey islam alemi 6 yıl önce Şikayet Et
    israilin yaptığı ve abd başta batılı haçlı siyonistlerinde kalleş hain planları olan büyük israil projesinin bir adımı daha
    Cevapla
  • alper ağa 6 yıl önce Şikayet Et
    biz neden duruyoruz pkk yı bahane edip suriye ve ırak topraklarına dalalım
    Cevapla
  • Niye ise 6 yıl önce Şikayet Et
    Hiç İsrail'e dalalım diyen yok
    Cevapla
  • memati 6 yıl önce Şikayet Et
    şu koskoca dünyada nerde bir muslumana zulum varsa arkasında kesin israil vardır.. bunu herkes biliyor, bu saldırı ipin koptuğu nokta olur inşaallah, israilin sonunu getirir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?