Haydar el İbadi: Cezasını keseceğiz!

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, terörü yendikleri gibi yolsuzlukların da üstesinden geleceklerini ve suçlulara hak ettikleri cezayı vereceklerini belirtti.

Haydar el İbadi: Cezasını keseceğiz!
Haydar el İbadi: Cezasını keseceğiz!
GİRİŞ 10.11.2017 09:15 GÜNCELLEME 10.11.2017 09:43

İbadi, 'Erbain' anmaları dolayısıyla devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, "Terörü yendiğimiz gibi yolsuzlukların da üstesinden geleceğiz. Yolsuzluk  yapanları hak ettikleri hapis cezasına çarptıracağız" dedi.

DEAŞ tarafından düzenlenen saldırılar nedeniyle yerlerinden edilenlerin evlerine dönebilmesi için gerekli çabayı sürdüreceklerini söyleyen İbadi, Erbain törenleri dolayısıyla Kerbela'yı ziyaret edenlerin güvenliğini sağlayacaklarını ifade etti.

 

İbadi, önceki gün düzenlediği basın toplantısında da bundan sonraki mücadelelerinin yolsuzluğa karşı olacağını söylemişti.

Irak'ta cuma gününe denk gelecek Erbain etkinliklerine katılmak için yurt  içi ve dışından çok sayıda kişi Kerbela'ya gidiyor.

Kerbela'da Hazreti Hüseyin'in öldürülüşü, her sene Aşura Günü'nde anılıyor. Şiilikte, hicri takvime göre Aşura Günü'nden 40 gün sonrasında yapılan anma etkinliklerine Erbain (Kırkıncı Gün) törenleri adı veriliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar