Ortadoğu'da sular ısınıyor! Her an savaş çıkabilir

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin Suudi Arabistan'da ev hapsinde tutulduğunu söyledi.

Ortadoğu'da sular ısınıyor! Her an savaş çıkabilir
Ortadoğu'da sular ısınıyor! Her an savaş çıkabilir
GİRİŞ 10.11.2017 17:49 GÜNCELLEME 10.11.2017 17:49
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Lübnan Başbakanı Saad el Hariri'nin 4 Kasım'da istifa etmesi ve bu istifayı Suudi Arabistan'dan duyurmasının ardından İran'la birlikte hedef tahtasına oturtulan Hizbullah'tan yeni bir açıklama geldi. 

SUUDİ ARABİSTAN'DAN İSRAİL'E VUR EMRİ

Suudi Aranistan ile Lübnan arasında yaşanan siyasi gerilime ilişkin açıklamada bulunan Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Hariri istifasını "Suudi Arabistan'ın görülmemiş müdahalesi" olarak yorumladı.

Nasrallah ayrıca Suudi Arabistan'ın Lübnan meselesinde İsrail'in de parmağının bulunduğunu belirterek "Suudi Arabistan, İsrail'den Lübnan'ı vurmasını istedi." dedi.

EV HAPSİNDE

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Suudilerin Hariri'yi ev hapsinde tuttuğunu söyledi. Suudi Arabistan'ın Lübnan halkı ve Hizbullah'a savaş açtığını savunan Nasrallah, Riyad'ı halka yeni bir başbakan dayatma kararı almakla suçladı.

Nasrallah, Suudilerin Lübnan'ın iç işlerine karışmasını ve Hariri'ye yaptıkları muameleyi kınadıklarını söylerken, bunun tüm Lübnanlılara bir hakaret olduğunu belirtti ve Saad Hariri'nin serbest bırakılarak Lübnan'a geri dönmesi çağrısı yaptıklarını belirtti.

Nasrallah, Hariri'nin istifa etmek istemesi durumunda, bunu Beyrut'a geri dönerek yapması gerektiğini söyledi.

YORUMLAR 88
  • Bedir 6 yıl önce Şikayet Et
    Yahu Arkadaş; Sizin derdiniz ney? Yahu İsrail İki Müslümanı birbirine kırdırıyor! Hala farkında değil misiniz? Uyan ey Araplar!
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    suudilere bak. siz kimsiniz lan ! hemen mekkeyi işgal edip almalıyız
    Cevapla
  • Mehmet Yucesoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Hadi aslanim. Hic durma.
    Cevapla
  • KADİR 6 yıl önce Şikayet Et
    İsrailden Lübnan'ı vurmasını isteyen bu zihniyetin elbetteki islamla alakası yoktur siyonistlerle kolkola girmiş arap dünyası zayıfladıkça israil için kolay lokma olacaktır sonuç müslümanın müslümanı kırması olacaktır.bu milletlere nasıl güveneceğiz adamlar potansiyel hain bin sene haçlılara karşı koruduklarımız bizi hep sattılar Cenabı Allah bu necip millete bu görevi yükledi Hakla batıl saflara ayrıldı Peşmerge devleti tutmadı karşısında az bir orduyu görünce tırıs kaçtı.Şimdiki planda arapları savaştırmaca
    Cevapla
  • kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    artık israili vurma zamanı gelmiş ve geçmiştir bile
    Cevapla
  • Vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    Önümüzdeki 100 yıl içerisinde Müslüman lar ya çok zayıflayacaklar ya da tamamen yok olacaklar Türkiye hariç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı