Ansızın hazırlıklara başladı! Ortalık karışacak

BBC'nin batılı istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberde İran'ın Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde yer alan el Kiswah bölgesinde askeri üs kurduğu iddia edildi.

Ansızın hazırlıklara başladı! Ortalık karışacak
Ansızın hazırlıklara başladı! Ortalık karışacak
GİRİŞ 11.11.2017 15:00 GÜNCELLEME 11.11.2017 15:01
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Uydu görüntülerininde yer aldığı haberde İran'ın askeri üs kurma çalışmalarına başladığı ve bölgede inşaat faaliyetleri yürüttüğü belirtildi. 

İran'ın Suriye'deki varlığını kalıcı hale getirmesi için bu hamlenin mantıksız olmayacağını belirten istihbarat kaynakları, kurulan askeri üsle İran'ın Lübnan'daki Hizbullah hareketine destek hattı kurmayı planladığını ifade etti.

 

BBC'nin analistlerine göre kurulan askeri üste  çok sayıda araç için garaj yapıldığı ve yeni binalar yapılarak genişletildiği belirtildi.

KASIM SÜLEYMANİ'DEN YOĞUN MESAİ

İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'nin IKBY krizi esnasında Kerkük'te görüntülenmesinin ardından, Suriye'ye geçtiği ve bölgede askeri faaliyetler yürüttüğü belirtiliyor.
 
İran dini lideri Hamaney'in danışmanı Ali Ekber Velayeti'nin Rakka'ya operasyon yapılacağını açıklamasının ardından komşu kent Deyr ez Zor'da görüntülenen Kasım Süleymani, Cuma günü Suriye'nin ebu Kemal bölgesinde görüntülendi.
 
İSRAİL'DEN SERT TEPKİ
 
Suriye'de özellikle İran'ın varlığına şiddetle karşı çıkan İsrail, geçtiğimiz ay Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş ve İsrail-Suriye sınırından İran'a bağlı milis güçlerin çıkartılması ve tampon bölge oluşturulması konusunda anlaşmıştı.
 
İsrail Başbakanı Netanyahu İran'ın bölgedeki varlığının kesinlikle kabul edilemeyeceği konusunda sert uyarılarda bulunmuş ve Putin'in Tahran ziyareti esnasında Suriye'de Hizbullah'a ait bir silah deposunu havaya uçurarak net mesajını vermişti.

YORUMLAR 51
  • turker 6 yıl önce Şikayet Et
    Musluman topraklarda musluman bir ulkenin ust kurmasi gayet dogal dogal olmiyan kafirlerin abd rusya bunlar olmasa zaten orada savas bitecek
    Cevapla
  • Adı lazım değil 6 yıl önce Şikayet Et
    İran tarihine bakın savaşların yüzde kaçını gayrı müslimlerle yapmış. Ve İranı gençliğinin yüzde kaçı ateist? İranın ipiyle kuyuya inilmez .... Sadece bu kadar diyorum. Ama madem Siyaset yapılıyor... iranın bu durumlarını bilerek ittifak etmek lazım...
    Cevapla
  • osman 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu yorumlar baytladı.Akıllı İran tarihinde eleştirdiğin devletler Türk devletleridir.Uzun Hasanda ,Şah İsmailde Türktür.Maalesef biz Türkler birbirimizle fitne yüzünden savaşmışız.İranlılar Ruslarlada ,Moğollarlada,İngilizlerlede savaşmışlardır.Kakdıki Şimdiki İran İran şahlarını ciddi ciddi eleştirmektedir.İran Ve Türk tarihi ortaktır. Artık birleşme zamanı gelmiştir.Birleşmemizin önündeki enbüyük engel İsrail ve kuklası vahabi zihniyettir.
    Cevapla
  • birrisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş biraz okuyalım Allah aşkına. İranın komşusu gavur muydu da gavurla savaşmadı. İran'a saldıran gavurlarla da sonuna kadar savaşmışlar. Ruslar ve Moğullar gibi. Ayrıca Hindistanın önemli bir bölümünü de zamanında almışlar adamlar. daha ne istiyorsunuz? Türk topraklarına askeri çıkarma yapıp "ben rumlarla savaşmak istiyorum" mu deseydi? biraz düşünelim lütfen. ne bu kin ne bu nefret yahu.
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    iran ile birlik olursak bizide ortadoğuyuda bölemezler. bu siyonist uşaklarının dayattığı iftiralarla gidersek parçalanırız.
    Cevapla
  • gaga 6 yıl önce Şikayet Et
    abd kuruyor da iran neden kurmasın
    Cevapla
  • Son 6 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi aynı bana göre. ABD İran İsrail ne fark eder
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlık düşmanı siyonist israil ortadoğuyu parçalamak için önüne çıkan tüm engellere karşı önce teröristleri onlar tükenince de abd ve ingilizleri kullanıyor. İran ile birlik olursak ortadoğu parçalanmaz vesselam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı