2. aile içi darbeyi o ülkede yapacaklar

Lübnanlı kaynalar, 4 Kasım’da istifasını açıklayan Lübnan Başbakanı Hariri’nin S. Arabistan’da zorla tutulduğunu ve yerine kardeşi Baha’nın getirilmeye çalışıldığını iddia etti.

2. aile içi darbeyi o ülkede yapacaklar
2. aile içi darbeyi o ülkede yapacaklar
GİRİŞ 13.11.2017 10:58 GÜNCELLEME 13.11.2017 10:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Riyad yönetimi başbakan olmak için anayasaya göre Sünni olmanın zorunlu olduğu Lübnan’da Saad Hariri’nin kardeşi Baha’yı iktidara getirmek istiyor.

KABUL ETMEDİLER

Kaynaklar, Suudi Arabistan’ın Hariri ailesini çağırarak Baha’ya bağlılıklarını açıklamasını istediğini öne sürdü. Ancak Suudi Arabistan’da zengin olan ve hala önemli malvarlığı bulunan aile, Saad yerine Baha’nın geçmesini kabul etmedi.

CUMHURBAŞKANI ÇAĞRIDA BULUNDU

Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, başbakanlık görevinden istifa eden Saad Hariri’nin tutum ve hareketlerinin, Suudi Arabistan'da yaşadığı şüpheli ve gizemli durumun bir sonucu olduğu belirtildi.

Hariri'nin istifanın arkasında yatan nedenlerin henüz netlik kazanmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Lübnan'ın Başbakanı uluslararası anlaşmalara zıt hareket edemez. Hariri'nin tutum ve hareketleri, Suudi Arabistan'da yaşadığı şüpheli ve gizemli durumun bir sonucudur. Suudi Arabistan, Hariri'nin hangi sebeplerden dolayı Lübnan'a dönmediğini açıklamalıdır."

SAAD HARİRİ ORTAYA ÇIKTI

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'ya göre, Kral Selman, Medine kentinde katıldığı bir dizi açılış ve programın ardından Riyad'a döndü. Selman'ı, Riyad'daki Kral Selman Hava Üssü'nde kardeşi ve eski Savunma Bakanı Emir Mukrin bin Abdulaziz, Veliaht Prens ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman, İçişleri Bakanı Prens Abdulaziz bin Suud bin Nayif ve diğer yetkililer karşıladı. Üsteki karşılama salonunda ise birçok Suudi Arabistanlı yetkilinin yanı sıra önceki hafta Riyad'da istifa eden Lübnan Başbakanı Saad Hariri de bulundu.

SAAD HARİRİ KİMDİR?

Müstakbel Hareketi lideri Saad Hariri (47), 2005 yılında suikast sonucu hayatını kaybeden Lübnan'ın eski Başbakanı Sünni siyasetçi Refik Hariri'nin oğlu. Lübnan halkının önemli bir kısmı ve başta Fransa olmak üzere bir çok Batılı ülke ve İsrail, Hariri cinayetinden Suriye rejimini sorumlu tutmuştu. Babasının ölümünden sonra Müstakbel Hareketi'nin başına geçen Saad Hariri, 2009-2011 yılları arasında da başbakan olarak görev yaptı. Hariri, siyasi kariyerinin yanı sıra babasından kalan inşaat, telekomünikasyon ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren şirketleriyle Lübnan'ın önde gelen iş adamları arasında yer alıyor.

Lübnan'da iki buçuk yıllık krizden sonra 31 Ekim 2016'da Cumhurbaşkanı seçilen Mişel Avn, yeni hükümeti kurma görevini 3 Kasım 2016'da eski Başbakan ve Müstakbel Hareketi lideri Saad Hariri'ye vermişti. Siyasi gruplar arasında sağlanan uzlaşıdan sonra Müstakbel Hareketi lideri Saad Hariri başbakanlığında kurulan yeni hükümet, 18 Aralık 2016'da, Cumhurbaşkanı Mişel Avn tarafından onaylanmıştı. Hariri'nin kurduğu ve Hristiyan Ketaib Partisi dışında tüm grupların yer aldığı hükümet 28 Aralık 2016'da güvenoyu almıştı.

 
 
YORUMLAR 5
  • misafir6 6 yıl önce Şikayet Et
    "Savaş yalnız sınırlarda olmaz. Savaş bir milletin topyekûn ateşe girmesidir. Eğer bu bütünlük sağlanmamışsa zafer tesadüfi, yenilgi kaderdir." Şu andaki İslam Aleminin durumunu ne güzel özetlemiş cennet mekan Abdülhamit Han. (Allah ondan razı olsun)
    Cevapla
  • Bozoklu 6 yıl önce Şikayet Et
    Amin (yürekten)
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun israil, kahrolsun siyonit yahudi köpekleri.
    Cevapla
  • hakan utku 6 yıl önce Şikayet Et
    neguzel soylemisler, muslumanlar birbirlerini silahla, yahudileri ise beddua ile oldurmeye calisiyor, bu yorumu gorunce aklima geldi.
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Neredeyse Türkiye dışında bütün Müslüman ülkelerini işgal eden batı aldığı ah ve veballer ile iflah olmasın inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti