İbadi: Tahmin edemeyecekleri şeyler olacak

Irak Başbakanı İbadi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) elindeki sınır kapıları konusunda sonuna kadar beklemeyeceklerini ve bunların kontrolünü ele geçireceklerini belirtti.

İbadi: Tahmin edemeyecekleri şeyler olacak
İbadi: Tahmin edemeyecekleri şeyler olacak
GİRİŞ 14.11.2017 20:36 GÜNCELLEME 14.11.2017 20:42
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Başbakan İbadi, Bağdat'taki hükümet sarayında haftalık basın toplantısı düzenledi.

"TAHMİN EDEMEYECEKLERİ ADIMLAR ATACAĞIZ"

IKBY denetiminde bulunan sınır kapılarının kontrolünün merkezi yönetime geçmesi için sonuna kadar beklemeyeceklerini ifade eden İbadi, "IKBY merkezi yönetimle varılan anlaşmadan geri çekildi. Bu yüzden sınır kontrolleri konusunda tahmin edemeyecekleri adımlar atacağız." diye konuştu.

 

IKBY halihazırda Habur ve Fişhabur sınır kapılarının kontrolünü elinde tutuyor.

"MEMUR MAAŞLARINI ÖDEMEYE KARARLIYIZ"

Irak Başbakanı, IKBY'deki memurların maaşlarıyla ilgili de ödeme konusunda ciddi olduklarını aktararak, ülkedeki ekonomik durgunluğu hatırlattı.

İbadi, kalkınmanın önündeki engelin petrol fiyatlarında yaşanan düşüş olduğuna dikkati çekti. Irak Başbakanı "Merkezi yönetim olarak IKBY'deki memurların maaşlarını ödemeye kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Terör örgütü DEAŞ'la mücadele konusuna da değinen İbadi, Irak güçlerinin Enbar'ın batısındaki Cezire bölgesini kurtarmaya hazırlandığını söyledi. Başbakan İbadi, "Bunlar, devletin 2003 sonrası hiçbir şekilde gitmediği yerlerdir." dedi.

Ülkedeki yolsuzluklarla ilgili ise İbadi, reform çabasını sürdüreceklerini vurgulayarak, "Hiçbir reform hareketi, yolsuzlukla mücadele edilmeden başarıya ulaşmaz." görüşünü dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Aburrahman Serdar 6 yıl önce Şikayet Et
    BOROZANİ'nin Bağımsızlık ilanı ABD'nin yeni OYUNUNDA, FARKLI-çaktırılmıyan, yeni bir TAŞI OYNATMASIDIR..
    Cevapla
  • bombacı 6 yıl önce Şikayet Et
    ye bunları mülayim abi
    Cevapla
  • Bravo 6 yıl önce Şikayet Et
    Aferin ibadi dinsiz hakkından imansız gelirmiş.Haddini bildir bu hadsiz barzonun.Sonrada beraber PKK YPG PYD yi birlikte bitirelim Artık iki ülkeyi Türkiye ve Irak'ı kim tehdit ediyorsa fişlerini beraber çekelim.Hainlere nefes aldırmayan.Basalim alcaklarin gırtlağına.Ama sakın Türklere ihanet etmeyin sakinnnn.
    Cevapla
  • dede 6 yıl önce Şikayet Et
    iran olmasa böyle artistçe konuşabilirmiydi acaba..almaya çalıştın alamadın hatta habur ilçesini de kaybetttin..kerkükü de alamazdın ki sen almadın onlar verdi..sen elindekileri koru yeter sana..
    Cevapla
  • nıhat 6 yıl önce Şikayet Et
    abd olmasaydı barzanı kustahlık yapabılırmıydı pyd pkk turkıyeye kafa tutarcasına atabılırmıydı boş konuşma ne yanı abd pkk barzanıyle istedıgı gıbı at koştursun he yuru lan gerzek
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    ben kürtüm,barzaniyi gördük bu vatana hep beraber sahip çıkalım,hepimizin tek ve öz vataı türkiye,aramıza ermeni abd ürentisi pkk ve işiti sokmayalım tek yol ve çare budur,yoksa vatansız kalırız
    Cevapla
  • ferit 6 yıl önce Şikayet Et
    elhamdülüllah müslümanız kürdü türkü bırakın islam çatısı altında küffara karşı kenetlenelim
    Cevapla
  • Efecan 6 yıl önce Şikayet Et
    Selam, ben de türküm. İşte böyle düşünmeliyiz hep beraber kardeşim.kimsenin oyununa gelmemek lâzım. Vatanını seven herkese selâm olsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık