Rus uzman: Bölgede işler değişiyor

Rus uzman İldus Yarulin, Moskova ve Ankara arasındaki diyaloğun, Ortadoğu'nun sorunlarının çözülmesinde önemli rolü olabileceğini belirtti.

Rus uzman: Bölgede işler değişiyor
Rus uzman: Bölgede işler değişiyor
GİRİŞ 15.11.2017 01:07 GÜNCELLEME 15.11.2017 01:09
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Rusya merkezli Pasifik Ulusal Üniversitesi öğretim görevlisi Profesör İldus Yarulin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya'nın Soçi kentinde dün yaptıkları görüşmeleri değerlendirdi.

"GÜÇ DAĞILIMINDA CİDDİ DEĞİŞİKLİKLER VAR"

Ortadoğu'daki güç dağılımında gözle görülebilir değişiklikler olduğuna dikkat çeken Yarulin, Moskova'nın bölgede artan rolünün yanı sıra, bölgenin diğer aktörlerinin rolüne vurgu yaptı.

"İŞLER DEĞİŞİYOR, BÖLGE ÇOK AKTİF BİR ŞEKİLDE HAREKETLENDİ"

Yarulin, "Suriye çözüm sürecinin yanı sıra bölgede, Libya, Lübnan, Irak'taki istikrarsızlık gibi diğer pek çok sorun kalmaya devam ediyor. Özellikle bu noktada Rusya ve Türkiye'nin bu konuların çözümündeki işbirliği çok önemli olabilir. Zamanında Rusya bu sürece katılmıştı, Türkiye de katılmıştı, fakat o kadar da güçlü bir aktör değildi, zira pek çok konuda ABD ağır basıyordu. Fakat şimdi durum değişiyor, Ortadoğu çok aktif bir şekilde hareketlendi.

"YENİ BİR GRUP OLUŞTU, ABD BİR PARÇA YOLUNU KAYBETTİ"

Ortadoğu'da belirleyici rolde olacak ciddi aktörlerden yeni bir grubun oluştuğunu düşünüyorum. Zira Amerikalılar orada bir parça ‘yolunu kaybetti', Avrupa ülkeleriyse aktif katılımcı olarak hiç görünmüyor.

"RUSYA İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ TÜM SIKINTILAR ÇÖZÜLDÜ"

İran, bilakis, çok aktif bir şekilde çalışıyor. Ayrıca şu anda Rusya ile Türkiye arasında tüm sıkıntıların çözülmüş olduğu iyi ilişkilerin gelişmesinin, bana göre Ortadoğu'daki birçok sorunun çözümü için olumlu bir hava oluştuğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 15
  • axxx 6 yıl önce Şikayet Et
    "reis" ABD'ye mi güvenilir? Vallahi ABD'ye güveneceğime Rusya'ya güvenirim. AB'ye, İsrail'e, İngiltere'ye, Vatikan'a güveneceğime, Rusya'ya güvenirim. Çünkü devletlerin genel karekterleri vardır. Rusya devlet olarak duygusaldır. Doğruyu destekler. Yeter ki haklı olduğuna inansın. Satmaz. Ama ABD'nin anası da avradı da ulusal çıkardır. Üstün ırktır. Zaten olması gereken de odur. Görüyor musunuz aradaki farkı. Açık olmak gerekirse, ABD beyazların adamı, Rusya siyahların adamıdır.
    Cevapla
  • izmir-dobracı 6 yıl önce Şikayet Et
    abd ile rusya anlaştı türkiye ile rusya anlaştı ya anlaşmasaydı ne olacaktı.günde binlerce insan müslüman ölmeye devam ediyor, günde yüzbinler göç ediyor açlık sefillik diz boyu esed aynen devam ediyor ya anlaşmasaydı
    Cevapla
  • reis 6 yıl önce Şikayet Et
    rusya ya güvenilmez yazın bunu bi yere
    Cevapla
  • zalım 6 yıl önce Şikayet Et
    kime güvenecen ozaman sırtını bir yere yaslaman lazım araplarmı abd mi iranmı çinmi hadi bakim
    Cevapla
  • muratb 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah nurunu tamamlayacak. Kimbilir bakarsın rusya ilk müslüman olmaya başlayan ülke olur. Ama yine de temkinli olmakta fayda var
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcımız olsun.Galipolan Allahtır.
    Cevapla
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    beter ol büyük şeytan ABD. yolunu kim keserse bu ülke bundan sonra onlarla birlikte. BM ve NATO diye birşey kalmadı. sadece kağıt üzerinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı