Abbas’a ültimatom iddiasına yanıt geldi

Suudi Arabistan Yemen ve Lübnan’dan sonra Filistin’i de krize sürüklüyor. Mahmud Abbas'a yapılan baskıyla ilgili Filistinli yetkililerden açıklama geldi.

Abbas’a ültimatom iddiasına yanıt geldi
Abbas’a ültimatom iddiasına yanıt geldi
GİRİŞ 15.11.2017 07:11 GÜNCELLEME 15.11.2017 07:22
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Yemen ve Lübnan’dan sonra Filistin’i de kıskacına aldı. Veliaht Prens Selman’ın, Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas’a “ABD’nin hazırladığı Ortadoğu barış planını kabul et ya da istifanı ver” baskısı yaptığı öne sürüldü. İngiliz The Times gazetesi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın 7 Kasım’da Riyad’ı ziyareti sırasında, ABD barış planının dayatıldığını yazdı. Mahmud Abbas’tan bir hafta önce de Jared Kushner Riyad’a gizli bir ziyaret gerçekleştirmiş ve Prens Selman’la gece geç saatlere kadar Ortadoğu’ya yönelik yeni stratejileri üzerinde çalışmışlardı.

 

 

İSRAİL TALEPLERİ DAYATILDI

Trump yönetimi, barış planı adı altında işgal edilmiş bölgelerdeki yerleşim yerleriyle ilgili olarak İsrail taleplerinin büyük bir kısmının kabul edilmesini istiyor. Haberde görüşüne yer verilen üst düzey bir İsrailli yetkili ise, “Öyle görünüyor ki plan konusunda işi ciddiye almaya başladılar” ifadesini kullanıyor. Kushner, Trump’ın baş müzakerecisi Jason Greenblatt, ulusal güvenlik danışman yardımcısı Dina Powell ve ABD’nin İsrail Büyükelçisi David Friedman’ın bir süredir Ortadoğu mesaisi yaptığı biliniyor. Filistin yönetiminden bir açıklamada ise Mahmud Abbas’a yönelik Suudi Arabistan'dan herhangi bir baskının gelmediği savunularak, iddialar reddedildi. Filistinli yetkililer, Abbas’ın Riyad’daki görüşmelerinin son derece olumlu bir ortamda geçtiğini belirttiler.

YORUMLAR 18
  • akın 6 yıl önce Şikayet Et
    tarih tekerrür ediyor. Osmanlı arap ilişkisi
    Cevapla
  • oflu mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    suud lar ne yapıyorlar,yok ılımlı islam yok barış planı kimin adına bunları yapıyorlar,küresel güçlerin.bu yol yanlış yoldur.islam alemine zarar veriyorlar,başkasının planlarını ortaya atıyorlar.biz bu oyunlara gelmeyiz.
    Cevapla
  • veli 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah firavunun sonunu getiren musa a.s i kendi sarayinda yetistirtti ey zalimler munafiklar dusunun sizin oyununuz varsa ALLAH in daha buyuk tuzaklari vardir turkıye olarak ıyı gıdıyoruz Allah yardimcimiz olsun butun musluman kardeslerimize birlik olmayi nasip etsin daha yillar once vatikanda karar alindi dunya ya tamamen hiristiyanlastirilacak bu olmazsa hiristiyanlarin sayısı arttirilacak uyanalim bunun icin uyanik olalim ulkede tefrika cikarmiyalim bi zamanlar ulkemizde yerli bir sey yapilmak istense hemen cezalandirilirdi bakin simdi gunes ruzgar ve sudan enerji uretiyoruz sahi daha once bu ulkede gunes su ruzgar yokmuydu artik kendimize gelelim
    Cevapla
  • nevzat 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana kardeşim.
    Cevapla
  • Veli 6 yıl önce Şikayet Et
    İslam ülkelerinin halkları hz Ömer'in halkı gibi " yanlış yaparsan seni kılıcımızla düzeltiriz" bilincine ulaşmadıkça bu hain kılıklı liderler batının kölesi olup halklarını ezdirmeye devam edecekler.
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    sonunuz çok yakın ey kefere sürüsü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
İzmir'de deprem!