Şok görüntüler: Köle pazarı görüntülendi

Arap Baharı'nın kilit ülkelerinden olan Libya, Kaddafi'nin devrilmesiyle adeta bir köle pazarına döndü.

GİRİŞ 15.11.2017 12:24 GÜNCELLEME 15.11.2017 12:33
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Libya, devrik lider Muammer Kaddafi zamanında Kuzey Afrika'nın en önemli ve en kuvvetli ülkelerinden biriydi. Sahip olduğu bölgesel güç bir çok ülkeyi dize getirebilecek boyuttaydı. Ancak arap devrimi sonrası bu durum aksine döndü, yüzyıllar öncesinde kurulan köle pazarları yine meydanlardaki yerini aldı.

LİBYA'DA İNSANLIK AYIBI

Yüzyıllar öncesinden kalmış gibi duran bu görüntüler maalesef 2017 yılına ait.

ABD'li CNN International televizyonu, Libya'da yaşanan bu dramı görüntülemek için Trablus'a gitti. Pazarın bulunduğu alana gelen ekip, açık artırmada satılan insanları görüntüledi. Müzayede gibi yapılan ve en yüksek teklifi veren kişiye satılan siyahiler köle muamelesi görüyor.

ÇİFTLİK İŞLERİ İÇİN BÜYÜK ERKEK

Pazarda satılan insanların fiyatları 400 dolardan başlıyor. Kölelerden birinin Nijeryalı olduğu duyuluyor. "Çiftlik işleri için iri yarı büyük erkek." sözleriyle satılan genç adam kendisine alıcı arıyor.

 

 

KADDAFİ SONRASI KÖLE PAZARI LİBYA

Köle pazarında satılan göçmenlerin çoğu Nijerya, Mali, Gana, Nijer gibi ülkelerden kaçarak Avrupa'ya sığınmaya çalışanlar. Avrupa'ya gitme vaadiyle dolandırılarak buraya düşen siyahiler köle olarak satılıyor.

Kaddafi zamanında refah seviyesi oldukça yüksek bir ülke olan Libya, Kaddafi sonrasında çıkan bu görüntüler ile "Köle pazarına döndü" yorumlarına neden oldu.

YORUMLAR 29
  • Özet 6 yıl önce Şikayet Et
    Bütün köle ler erkek mi. ? Ne bu cilemiz .
    Cevapla
  • Eyt 6 yıl önce Şikayet Et
    Gündüz iş de, Akşam hanım a esir olduk.
    Cevapla
  • Ergüb 6 yıl önce Şikayet Et
    Alin size BATININ demokrasisi...elektrik bedava su bedava olan ülke... Simdi ne halde... Batiya kafa tutabilrn arap ülkelerinden bitanesiydi... Allah yardim etsin...
    Cevapla
  • bilo 6 yıl önce Şikayet Et
    Kaddafinin son arap ulkeleri toplantisinda ne olacagini nasil yapilacagini soyledigi konusmayi herkes dinleybilir hepsi a.erika oyunu. Ne saddamd nukleer cikti nede kaddafi gidince demokrasi geldi. A.erika karsiliksiz dolarlari telafi etmek icin irak ve libyadaki hazine altin rezervinin tamamini gizlice aldi ve kendi eksigini tamamladi. Simdi ayni oyun suudi ve irana oynaniyor.
    Cevapla
  • Volkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ah! ah! Libya halkı... Hiç unutamam Kaddafiye vururken iğrençlikler yaparken "yapmayın yavrularım" deyişini unutamam. Kaddafi kalksın da gelsin kurtarsın diyorsunuz şimdi hepiniz.. Bizlerde 15 Temmuzda Erdoğan'a buna benzer yapmamızı çok istediler, Allahtan uyanık çıktık. Dış güçlerin maşalarını bertaraf ettik. Rabbime bin şükür.
    Cevapla
  • Erdem 6 yıl önce Şikayet Et
    NATO nun Türkiye'deki bütün bütün hava üslerini kapatıp amerikayi ülkeden surmeliyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı