İsrail'den 'ılımlı Arap liderlere' çağrı

İsrail, İran ve Hizbullah karşısında 'ılımlı Arap dünyasıyla' yakınlaşma çabalarına devam ediyor.

İsrail'den 'ılımlı Arap liderlere' çağrı
İsrail'den 'ılımlı Arap liderlere' çağrı
GİRİŞ 19.11.2017 10:50 GÜNCELLEME 19.11.2017 10:55
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Suudi basınına demeç veren ilk İsrail Genelkurmay Başkanı olan Gadi Eisenkot'un 'İran’a karşı koymak için ılımlı Arap ülkeleriyle istihbarat paylaşımına hazır olduklarını' açıklamasının ardından, İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman da diğer bir teklifte bulundu.

Liberman, dün Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, 'ılımlı Arap liderleri' İran'a karşı ittifak oluşturmak amacıyla Kudüs'e davet etti. 

'ORTADOĞU'NUN EN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞU ŞEY BU'

Suikaste kurban giden eski Mısır Cumhurbaşkanı Enver Sedat'ın tarihi İsrail ziyaretinin yıldönümünün arifesinde böyle bir açıklama yapan Liberman, söz konusu Arap liderlere Sedat'ın izinden gitme çağrısı yaptı: "Enver Sedat akıntılara karşı duran cesur bir liderdi ve diğer Arap liderlerin İsrail'le stratejik ilişkinin önemini anlamasının yolunu açtı. Tarihi İsrail ziyaretinden 40 yıl sonra bugün, bölge liderlerine Sedat'ın adımlarını takip edip Kudüs'e gelme ve yeni bir sayfa açma çağrısı yapıyorum. Şu anda Ortadoğu, ılımlı ülkelerin İran'a karşı koalisyon oluşturmasına her şeyden daha fazla ihtiyaç duyuyor".

Sedat, 1977'de işgal altındaki toprakları ziyaret eden ilk Arap lideri olmuş, dönemin İsrail Başbakanı Menachem Begin ile görüşmüş ve Knesset'te (İsrail parlamentosu) konuşma yapmıştı. Liderler, bundan 1 yıl sonra, 12 gün süren gizli temasların ardından Camp David Sözleşmesi imzalanmıştı. Mısır ve İsrail 1979'da ABD'de resmi barış anlaşmasına imza atmıştı.

YORUMLAR 16
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    israil uşakları cok sever uşakları sayesinde buralara geldi şimdi tekrar büyümesi için yeni uşaklar lazım
    Cevapla
  • Vahdet 6 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoğunun ihtiyacı olan tek şey İsrailin haritadan silinmesidir.
    Cevapla
  • Yalnız Kurt 6 yıl önce Şikayet Et
    Dostlarım, ılımlı müslümanlarada, ılımsız müslümanlarada sorsanız bu oynanan oyun, siyonist Israil ve onun köpeği ABD'nin oyunu olduğunu söylerler. Hesap sormaya gelince ılımlı da, ılımsızıda bir birinin kırtlağına basar, siyonist ısrail ve ABD nin ekmeğine yağ sürerler, LİBERMAN gibi köpeklerin salyeleri de iştahından agızlarından akar. Son diyeceğim kendilerini kullandıram Müslüman kılıklı mahlükatlar dan rabbim, gerçek mümin ve müslümanları ve BÜYÜK TÜRK MİLLETİNİ KORUSUN
    Cevapla
  • Selami 6 yıl önce Şikayet Et
    Arap ülkelerinin de iranında yönetimi israil in emrinde onlar için beraber çalışıyor siz düşman göründüklerine bakmayın pkk sı da işidide çeşıdide farklı farklı aynı yere hizmet ediyor malesef türkiyedede mason locaları vardı şimdilerde ise daha çok ilahiyatçılar ehli kitap diye israili yüceltmeye çalışıyor gerçek ise israil kafir ve fitnedir ve yenilecektir
    Cevapla
  • Hak 6 yıl önce Şikayet Et
    Selo akşam akşam milli içkimiz ayranı fazla kaçırmışsın.
    Cevapla
  • Özet 6 yıl önce Şikayet Et
    Oldu olacak, söyle din lerinide deyiştirsinler bizde gerçek müslümanlar la başbaşa kalalim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...