İran'dan flaş Türkiye açıklaması: Durdurabiliriz!

İran Meclis Başkanı Danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, üçlü toplantı için 'Suriye'deki savaşı durdurabilir' değerlendirmesini yaptı.

İran'dan flaş Türkiye açıklaması: Durdurabiliriz!
İran'dan flaş Türkiye açıklaması: Durdurabiliriz!
GİRİŞ 19.11.2017 13:51 GÜNCELLEME 19.11.2017 13:53
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Türkiye, Rusya ve İran Dışişleri Bakanlarının bugün Antalya'da yaptıkları toplantıya Tahran da büyük önem veriyor. 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin katılımıyla 22 Kasım'da Soçi'de düzenlenecek Suriye konulu üçlü zirvenin hazırlıkları kapsamında Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile Antalya'da bir araya geldi.

''ANTALYA TOPLANTISI SURİYE'DEKİ SAVAŞI DURDURABİLİR''
 
Türkiye, Rusya ve İran Dışişleri Bakanlarının bugün Antalya'da yaptıkları toplantıya Tahran da büyük önem veriyor. İran Meclis Başkanı Danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, üçlü toplantı için "Suriye'deki savaşı durdurabilir" değerlendirmesini yaptı.
 
Hüseyin Emir Abdullahiyan, twitter hesabından Antalya toplantısını değerlendirirken buluşmayı Suriye'de huzurun yerleşmesi için olumlu bir hareket olarak nitelendirdi. Mesajda şu ifadeler kullanıldı:
 
"İran-Türkiye-Rusya'nın Suriye karşıtı savaşın durdurulması yönünde yapacağı toplantıyı olumlu olarak görüyoruz. Bölge ile Suriye'yi savaşa sürükleyenler artık pes etmek üzereler."
 
Mehr haber ajansı mesajı yansıttığı haberinde, "Antalya Üçlü Toplantısı'nda Suriye krizinin siyasi çözümü başlığı ele alınacaktır" dedi.

YORUMLAR 28
  • T. Vatandaşları 6 yıl önce Şikayet Et
    daha ne duruyoruz o zaman.Yoksa arada FİTNECİLER mi var
    Cevapla
  • Burak 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir an önce Suriye Hükümeti ile işbirliği yapılmalı
    Cevapla
  • nuri 6 yıl önce Şikayet Et
    reform yapsın hakkı kadar yönetime ortak olsun o zaman.suriye esat ailesine ait değildir.önce demokratik ortam sağlasınlar.temsilde adalet olamyınca bu mümkün değil.
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    elbette sahada olan 3 ü lke savaşı durdurur
    Cevapla
  • asalet 6 yıl önce Şikayet Et
    iran daki ruhani abd yanlisi olabilir dikkat edilme rusya saglam adimlar attigini gostermeli abd yle danisikli dovus yapabilirler... dikkat ... birlik olmak ...saglam .adamla .olur .
    Cevapla
  • asalet 6 yıl önce Şikayet Et
    ucumuz birlikte suriyeden ve ırakta tum isgalcileri ve teroristleri birikte .temizleyelim .rusya .turkiye. iran .el ele.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!