3 yıldır süren savaş sona erdi! Tamamen silindi

Suriye ordu birlikleri, Rusya ve İran'ın desteğiyle, kaybedilen Ebu Kemal ilçesini yeniden geri aldı. DEAŞ, Suriye ve Irak'tan bu bölgenin de alınmasıyla artık tamamen silindi.

3 yıldır süren savaş sona erdi! Tamamen silindi
3 yıldır süren savaş sona erdi! Tamamen silindi
GİRİŞ 19.11.2017 23:05 GÜNCELLEME 20.11.2017 05:01
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Suriye ordu birlikleri, Irak sınırındaki Ebu Kemal'den DEAŞ teröristlerini temizledi. Suriye ve Irak'taki topraklarının yüzde 90'dan fazlasını yitiren terör örgütü, dağılıyor.

GEÇEN HAFTA İLK KEZ GİRİLMİŞTİ

DEAŞ'ın Suriye'deki son kalesi Ebu Kemal, Irak sınırında yer alıyor. Geçen hafta ilk kez girilen ilçe, bir gün içinde teröristlerin kontra saldırısına hedef olmuştu.

Suriye ordusuyla birlikte cephede yer alan Hizbullah güçleri, terör örgütünün lideri Ebubekir el Bağdadi'yi Ebu Kemal'de ellerinden kaçırdıklarını duyurmuştu.

 

BAĞDADİ'NİN ÖLDÜĞÜ AÇIKLANMIŞ ANCAK DOĞRULANMAMIŞTI

Haziran 2014'te Musul'daki El Nuri Camii'nde hilafet ilan eden Bağdadi, yüzünü ilk ve son kez verdiği hutbe sırasında gösterdi. Rusya yaz mevsimi başında Bağdadi'nin hava saldırısında öldürüldüğünü açıklamış ancak bu bilgi doğrulanamamıştı.

SÜLEYMANİ'NİN YARDIMCISI ÖLDÜ

İran medyası, ülkenin Ortadoğu operasyonlarını yöneten General Kasım Süleymani'nin yardımcısının Ebu Kemal'deki çatışmalarda öldüğünü bildiriyor. Süleymani'nin yardımcısı Hayrullah Samadi, havan topu patlamasına hedef olmuştu.

ÇÖL SAVAŞI BEKLENİYOR

Irak'ta kontrol ettiği son kasaba olan Rava'yı da bu hafta kaybeden katil sürüsü, halihazırda yalnızca Fırat Nehri kıyısındaki birkaç köyü kontrol ediyor. Yakın zamanda kuzeye doğru çöl savaşının başlaması bekleniyor.

HALİFELİK BİR YILDA ÇÖKTÜ

Irak ve Suriye'deki topraklarının yüzde 90'ını kaybeden terör örgütü, geçen yıldan bu yana büyük bir çözülme yaşadı. 17 Ekim 2016'da teröristlerin elindeki en büyük kent olan Musul'u kurtarmak için başlayan operasyon, dokuz ay sonra hedefine ulaştı ve tarihi şehir 9 Temmuz'da geri alındı.

Irak'ta Musul'un ardından Telafer kurtarıldı, Ekim ayı içerisinde ise katil sürüsünün son kalesi Havice ilçesi teröristlerden tamamen temizlendi.

EL-BAB TÜRKİYE'NİN OPERASYONUYLA TEMİZLENDİ

Suriye'de ise Şubat 2017'de terör örgütünün en batıdaki kalesi El Bab Türkiye'nin sınır ötesi harekatıyla geri alındı. El Bab'ın düşmesi domino etkisi yarattı, Fırat Nehri boyunca elinde tuttuğu her yeri kaybeden örgüt fiili başkent ilan ettiği Rakka'yı ise Ekim ayında yitirdi. Hemen peşinden doğudaki son büyük kalesi Deyr ez Zor da düştü.

BEŞ KITA, 30'DAN FAZLA ÜLKE

DEAŞ, Mayıs ayından bu yana İspanya, İngiltere, ABD, Fransa, Filipinler, Endonezya ve İran gibi ülkelerde saldırılar düzenledi. bugüne kadar 30'dan fazla ülkeyi hedef alan ve sayıları 200'ü aşan saldırıların bazıları doğrudan örgüte üye teröristler tarafından yapıldı, bazılarında ise yerel militanlar kullanıldı.

2 BİNDEN FAZLA İNSAN ÖLDÜ

Amerikan CNN International'ın Şubat ayında yaptığı derlemeye göre, beş kıtayı kana bulayan saldırılarda 2 binden fazla insan öldü. Irak ve Suriye'deki savaşta ölenlerin sayısı ise tam bilinmiyor. Örgütün katlettiği sivil veya askerlerin on binlerce olduğu tahmin ediliyor.

YORUMLAR 42
  • murad 6 yıl önce Şikayet Et
    netice: ölenler müslüman, bölgeye yerleşenler haçlılar... sanırım vebal biz seyircilere çok büyük
    Cevapla
  • ddd 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve piyonları kurtcu teröristlerinin tiyatrosu sona erdi...
    Cevapla
  • oben 6 yıl önce Şikayet Et
    tüm bunlar abd nin oyunu diktatör dediği ülkelere savaş açtı yalan dolanla halkın içine ajanlar saldı ne oldu ülkeler bitti gitti abd siz dünya daha güvenilir sırada kim var görecegiz
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    abd mesul sensin deaşı kuran sensin katil sensin 1 milyon Suriyelinin katili sensin
    Cevapla
  • Memo 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bu belaya bir de yardım etti. Esad a karşı olmakla. Oyuna geldik sonra da düzeltmeye uğraşıyoruz iranla rusyayla. Başka devletlerin safları belliydi.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani, kendi halkını katleden bir zalim ile birlikte mi olmalıydı? Biraz akıllı mantıklı laflar edin yav.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı