Rest çekmişti! İsrail'den Erdoğan'a küstah cevap

İsrail yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kudüs'ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğu yönündeki açıklamalarını hazmedemedi.

Rest çekmişti! İsrail'den Erdoğan'a küstah cevap
Rest çekmişti! İsrail'den Erdoğan'a küstah cevap
GİRİŞ 05.12.2017 15:27 GÜNCELLEME 05.12.2017 15:27
Bu Habere 218 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın açıklamalarından sonra İsrailli bakanlar art arda küstah açıklamalarda bulundu. İsrail Dışişleri Bakanı Emanuel Nahson, paylaştığı yazılı açıklamada, "Erdoğan tanısın ya da tanımasın, Kudüs Yahudilerin 3 bin yıllık, İsrail'in de 70 yıllık başkentidir." dedi.

 

 

Yerel basında yer alan haberlere göre, İsrail Milli Eğitim Bakanı Naftali Benett de, "Maalesef Erdoğan son yıllarda İsrail'e saldırmak için hiç bir fırsatı kaçırmadı. İsrail, Kudüs'ün İsrail devletinin başkenti olarak tanınması da dahil tüm amaçlarına devam etmeli. Her zaman eleştirecek birileri olur ama neticede birleşik bir Kudüs'e sahip olmak Erdoğan'ın sevgisine sahip olmaktan daha iyi." dedi.

İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hadsiz ve küstah ifadelerle cevap verdi. 

'OSMANLI İMPARATORLUĞU'NUN GÜNLERİ BİTMİŞTİR'

Katz, ''Osmanlı İmparatorluğu geride kalmıştır'' dediği açıklamasında şu küstah ifadeleri kullandı:

''Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın talimat ve tehditlerini kabul etmiyoruz. İsrail egemen bir devlettir ve Kudüs başkentidir. Sultanlık ve Osmanlı İmparatorluğu'nun günleri bitmiştir.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı iddiası ile ilgili bugün yaptığı açıklamada, "İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak, bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Eğer böyle bir adım atılacak olursa; hemen, beş on gün içerisinde İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'ni İstanbul'da toplayacağız. Kaldı ki bu, bizim diplomatik ilişkilerimizi İsrail ile koparmaya kadar gidebilir." demişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 218
  • Hüseyin Mutlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Trump'ın skandal Kudüs kararından vazgeçmeli ve İsrail ile ilgili tüm işlemler askıya alınmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlarının arkasındayız ve destekliyoruz.
    Cevapla
  • Bekir 6 yıl önce Şikayet Et
    Kudüs bir islam beldesidir.Bizlere yıllarca kıble olmuştur.Alçak siyonistler kibrinizde boğulacaksınız.İnşaallah bende burada karınca misali katkı sunan olurum.
    Cevapla
  • emre tubek 6 yıl önce Şikayet Et
    "Müslümanlarla Yahudiler harb etmedikçe kıyâmet kopmayacaktır. O harpte Müslümanlar (gâlip gelerek) Yahudileri öldürecekler. Öyle ki, Yahudi, taşın ve ağacın arkasına saklanacak da, taş veya ağaç; 'Ey Müslüman, Ey Allah'ın kulu, şu arkamdaki Yahudidir, hemen gel de öldür onu!' diye haber verecektir. Sadece Garkad ağacı müstesna, çünkü o, Yahudilerin ağaçlarındandır.”(Müslim, Fiten, 82)"
    Cevapla
  • islamhakdin 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kendini begenmis ukala herifler.kendilerini dünyanin seckin kisileri zan ediyorlar bu kibir ve gurur yüzpnden ALLAH Resulunü kabul edemediler cekemediler kafirlerler sapkinlardan oldular lanetli yaratiklar kibirliheriflerzalimyahudiler
    Cevapla
  • faruk 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar hala anlamış degiller biz ölümden korkmuyoruz bir gün olacak istaili başınıza yukacaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?