Trump Ürdün Kralı'nı ve Netanyahu'yu aradı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ürdün Kralı Abdullah ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda Kudüs konusunu görüştüğü bildirildi.

Trump Ürdün Kralı'nı ve Netanyahu'yu aradı
Trump Ürdün Kralı'nı ve Netanyahu'yu aradı
GİRİŞ 05.12.2017 20:50 GÜNCELLEME 05.12.2017 21:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan açıklamaya göre, Trump, Kral Abdullah ile yaptığı telefon görüşmesinde ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma niyetini ifade etti.

ÜRDÜN KRALI UYARDI

Görüşmede Ürdün Kralı'nın, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasını gerçekleştirecek kapsamlı çözüm çerçevesinin dışında herhangi bir karar alınmasına dair tehlikeler konusunda uyarıda bulunduğu ve "Kudüs'ün bölgede ve dünyada barış ile istikrarın anahtarı" olduğunu vurguladığı belirtildi.

"BU KARARIN ORTADOĞU'NUN GÜVENLİĞİ ÜZERİNDE TEHLİKELİ YANSIMALARI OLUR"

Böyle bir kararın Ortadoğu'nun güvenliği ve istikrarı üzerinde tehlikeli yansımaları olacağına dikkati çeken Kral Abdullah, bu durumun Müslümanlar ve Hristiyanların duygularını tahrik edeceğini ve ABD yönetiminin barış sürecini devam ettirme gayretlerini zayıflatacağını dile getirdi.

"KRAL ABDULLAH, ABBAS'LA GÖRÜŞTÜ"

Açıklamada ayrıca Kral Abdullah'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı arayarak ülkesinin Kudüs'teki tarihi ve köklü haklarını korumak için Filistinlilere desteğini ilettiği ve bu kararın etkilerine karşı el ele çalışmanın zorunluluğuna işaret ettiği kaydedildi.

TRUMP NETANYAHU'YU DA ARADI

Öte yandan, İsrail'in Yedioth Ahranoth gazetesinin haberine göre, ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Trump'ın görüşmede ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma ve Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma niyetini dile getirdiği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • diriliş 6 yıl önce Şikayet Et
    eceli gelmiş köpekler
    Cevapla
  • niyazi 6 yıl önce Şikayet Et
    kiyamet....yakin....küffarin eceli yakin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti