Rusya'dan Kudüs açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 'ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı iddiası' ile ilgili görüştü.

Rusya'dan Kudüs açıklaması
Rusya'dan Kudüs açıklaması
GİRİŞ 05.12.2017 22:12 GÜNCELLEME 05.12.2017 22:19
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Kremlin'den yapılan yazılı açıklamada, Putin'in Abbas ile yaptığı telefon görüşmesinde, Ortadoğu'daki sorunları ve Kudüs'ün statüsü ile ilgili son dönemde yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği belirtildi.

PUTİN: GÖRÜŞMELER DERHAL BAŞLAMALI

Putin'in görüşmede, "Rusya, Kudüs'ün statüsü dahil olmak üzere tüm tartışmalı konular için Filistin ve İsrail arasında doğrudan görüşmelerin derhal başlamasını destekliyor." ifadelerini kullandığı kaydedildi.

 

Görüşmede tarafların ayrıca, ekim ayında Kahire'de imzalanan ve Filistin'in birliğini sağlamlaştırmaya yönelik Fetih ve Hamas arasındaki anlaşmanın önemini vurguladıkları kaydedildi.

Hamas ve Fetih heyetleri, Kahire'deki müzakereler kapsamında 12 Ekim'de Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşmasını" imzalamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından bir süre önce yapılan açıklamada, Rusya'nın, Batı Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığı ve Doğu Kudüs'ün ise gelecekteki bir Filistin devletinin başkenti olması gerektiğine inandığı duyurulmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 35
  • Hatice 6 yıl önce Şikayet Et
    Kudüs Müslümanlarındır Müslümanların Kalacak!!! İnsanları Kendi Menfaatiniz Uğruna Kullanamazsınız!!!
    Cevapla
  • adnan 6 yıl önce Şikayet Et
    abd teröristinin canı cehenneme müslümanlar için rusya yeni dünya yıldızı olmaya aday görüyorum
    Cevapla
  • TOSUN 6 yıl önce Şikayet Et
    gün gelecek fılıstınde tek bir tane numunelık yahudi kalmayacak
    Cevapla
  • serkan 6 yıl önce Şikayet Et
    üflemesine gerk yok allah yeter ya unuttunmu günler zamanlar çabuk geliyor biz görmesek bile allah yazmıştır elbetteki
    Cevapla
  • Abdurrahman 6 yıl önce Şikayet Et
    nasil olacak o , ufleyecenmi
    Cevapla
  • Galip 6 yıl önce Şikayet Et
    20 yüzyılda Müslümanlar kaybetmiştir.ölüm yoksulluk geri kalmışlık.dağınıklık.birbirini öldürme yok etme islam adına sapkınlık Hristiyan hayat tarzı kendinden dininden utanma aşağılık kompleksi maalesef kaybettik.İşimiz sadece Allah a kaldı.
    Cevapla
  • bu arada 6 yıl önce Şikayet Et
    israil-filistin savaşı olduğunda mısır-ürdün-suriye-ırak yahudilere savaş açtığın da türkiye cumhuriyeti nin başbakanı CHP li HASAN SAKA dır. biz armut topluyorduk o zamanlar dedelerimiz bize bakıp bir müslüman ülkesini işgal etmeye çalışan yahudilere ses çıkarmıyoruz diye kemikleri sızım sızım sızlamıştır. uyan ey zihni bozuklar bu cehape bu ülkeye bir faydası yok bu coğrafya ya bir faydası yok kurucumuzun yolunda gitmiyor sizi kekliyorlar atam diye diye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam