Veliaht prenslerin Filistin ihaneti

Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı ile Veliaht Prensler Selman ile Zayed’in, Jared Kushner ve Yahudi lobisi ile yakın ilişkileri yeniden gündeme geldi.

Veliaht prenslerin Filistin ihaneti
Veliaht prenslerin Filistin ihaneti
GİRİŞ 07.12.2017 08:29 GÜNCELLEME 07.12.2017 08:30
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Her ne kadar Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, ABD Başkanı Donald Trump’la yaptığı telefon görüşmesinde, “ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının, barış müzakerelerine zarar vereceği ve bölgede gerginliği tırmandıracağı” uyarısında bulunduğu söylense de oğlu Muhammed bin Selman’ın kapalı kapılar ardında Kudüs pazarlığı yaptığı ortaya çıkmıştı.

VELİAHT PRENSLER ABD VE  İSRAİL'E ÇALIŞIYOR

Ekim ayı sonunda Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner ile biraraya gelen Veliaht Prens, bir hafta sonra Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı Riyad’a çağırarak yeni "Barış planı"nı sunmuştu. Plana göre Kudüs tamamen İsrail’e bırakılırken, Kudüs’ün doğusundaki Abu Dis kenti, Filistin'in başkenti olarak teklif ediliyordu. Selman’ın teklife dair, Abbas'a “ya kabul et ya da istifa et” baskısında bulunduğu da konuya yakın kişilerce dile getirilmişti. BAE Veliaht Prensi Zayed’in de İsrail ve Washington’daki Yahudi lobisi ile derin ilişkileri bulunuyor. Zayed, Tel-Aviv’in bölgedeki çıkarlarına paralel uyguladığı politikalar ile dikkat çekiyor. Bu politikaların başında da Filistin meselesinin İsrail çıkarlarına uygun şekilde çözülmesi bulunuyor. BAE’nin Trump’ın Kudüs kararına ilişkin sessizliği de bu politika ile ilişkilendiriliyor.

YORUMLAR 107
  • Oğuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Milliyetçiliğin tüm Müslümanları yerin dibine batirdigi zamanda yaşıyoruz. Ümmet birliği Türkü de Arabida tüm dünya Müslümanlarını da Dünyada güçlü kılar. Avrupayi güçlü kılan birlikte hareket etmeleridir.
    Cevapla
  • ATILLA TURK 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkün bekaasi bambaskadir Anlamayanlar anlasinlar türke ümmetcilik degil milliyetcilik yakisir araplari gördük birbirleri kesiyorlar Hele suudlarin asli yahudi ben sibiryadaki yakutisdadaki soydasim önce gelir türk milleti asker dogar asker olarak ölür turk savastan kacmaz türkün ordusu ALLAHIN ordusudur savasanlar bilir turklerle savasanlar daha iyi bilir turk islam dinini secmisse onu kimseye cignetmez araplara bile islam dinimiz esaslarini uygulasalardi bu gün o yahudileri tukurukle bogarlardi ama onlarda o yürek yok yabancilarin masasi olmak kötü turk kutsal mekanlarini kimseye cignetmez nedenmi cünkü turk milleti zulkarneyin in torunlaridir bilmeyenler bilsin yada okusun
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber efendimiz veda hutbesinde buyurdu "Ey insanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Adem'in çocuklarısınız, Adem ise topraktandır. Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi; kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadır. Allah yanında en kıymetli olanınız O'ndan en çok korkanınızdır. Azası kesik siyahî bir köle başınıza amir olarak tayin edilse, sizi Allah'ın kitabi ile idare ederse, onu dinleyiniz ve itaat ediniz. " Şeytan sana düşünceni süslü göstermesin.Şeytanın oyununa gelme.
    Cevapla
  • Rotterdam 6 yıl önce Şikayet Et
    Namazda Filistine ihanet edenlere beddua ettim. Allah sizi kahretsin
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc razı olsun kardeşim Ben de ettiğin duaya AMİİİİİİİİİİN İNŞALLAH diyorum
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Körfezlilere laf atarken Türkiye ne yaptı. One minute'lar nerde kaldı. Başkalarının evini taşlarken evimizin camdan olduğunu unuttuk. Osmanlı evladı olarak şuanki adımımız ne olmalıdır. Bu bile belli değil. Ümmetçiyiz derken yakında bi bakmışız hepimiz "ulusalcı" olmuşuz. Nerden nereye...
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yazarken utanmadıysan ki utanmamışsın , ya fetöcü ya hdpkk lısın. Yada bunak.
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    İnsan kör ve sağır olunca böyle yorum yazar. Türkiye’den başka kim rest çekiyor be vicdansız. Sen dürüst değilsin. Allah biliyor.
    Cevapla
  • Bir yol 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah onlara lanet etsin onlar ümidini Beytullah tan kesmiş şeytanların.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!