Haley: 22 yıldır bu kararı bekliyorduk!

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Trump'ın skandal Kudüs kararıyla ilgili soru üzerine '22 yıldır bunu bekliyorduk, doğru olanı yaptık' yanıtını verdi.

Haley: 22 yıldır bu kararı bekliyorduk!
Haley: 22 yıldır bu kararı bekliyorduk!
GİRİŞ 11.12.2017 02:21 GÜNCELLEME 11.12.2017 02:22
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haley, "Amerikan halkının 22 yıldır istediği bir adımı attıklarını" söyledi.

"BÜTÜN BAŞKANLAR BUNU İSTEMİŞTİ"

Haley, altı ay önce Senato'da büyük çoğunluğun ABD elçiliğinin Kudüs'e taşınmasını desteklediğini belirterek, Cumhuriyetçi ya da Demokrat her başkan adayının "Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğunu ve elçiliğin oraya taşınması gerektiğini söylediğini" iddia etti.

"DOĞRU OLANI YAPTIK! 22 YILDIR BUNU BEKLİYORDUK"

Ortadoğu'da bu kadar gerginlik varken neden şimdi bu kararın alındığı sorusuna ise Haley, "Doğru olanı yaptık, 22 yıldır başkanların etrafındaki herkes beklenmesini söyledi ama Başkan Trump artık beklemeyecek." cevabını verdi.

KÜSTAH SÖZLER: KABULLENİRLERSE BARIŞ GELİR

Nikki Haley, ABD'nin bu adımının İsrail ve Filistin sorununun çözümünü daha da zorlaştırdığı ve şiddet olaylarına neden olduğu değerlendirmesi üzerine, "Her iki taraf da gerçeği kabullenirse barış gelir. Kıyamet kopmadı. Taraflar masaya gelecek ve Kudüs'ün nasıl olması gerektiğine karar verecek, biz de bu sürece destek vereceğiz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 43
  • ertugrul 6 yıl önce Şikayet Et
    resmen amerikayi dusman ilan edecegiz gerisi kolay
    Cevapla
  • 1 vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Hristoların niyeti müslümanlarla yahudileri savaştırıp kırdırmak sonrada buraların hepsine birden konmak.Yoksa hristoların yahudileri falan sevdiğinden değil.Ama sonuçta Allahın dediği olur.
    Cevapla
  • Ali Osman 6 yıl önce Şikayet Et
    Tüm yorumları okudum.Çoğunda sonun geldi İsrail,sonun geldi ABD.Arkadaş nasıl geldi sonu ? ne yapacağız onuda açıklayında hazırlanalım.Klavyeden tehdit kolay,yapabileceklerimizi yazın,Boykot mu edeceğiz silahlanıp Kudüs'e mi gideceğiz ne yapacağız? sadece Küfür mü edeceğiz? 1 hafta sonra unutacak mıyız?
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    İngilizler isteseyddi israili kurarken kudusüde israile verip başkentleri olarak tanırlardı peki bunu neden yapmadılar acaba bu hırıstian alemi yahudilerile ve müslümanları birbirine mi kırdırmak ve bu savaştan galip çıkmak istiyor zaten kudus fili olarak 1. dünya savaşında işgal oldu zaten ayarlarımızı bozmayalım
    Cevapla
  • hüsnücan 6 yıl önce Şikayet Et
    O başkanların hepsi aynı tastan sulanıyorlar ve aynı rüyayı görüyorlar. Başkan olmuşlar ama adam gibi adam olamamışlar. Hep birilerinin değirmenine su taşımışlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!