Kudüs için tek söz söylememişti! Pişkin açıklama

IKBY eski Başkanı Mesud Barzani, referandum ile bağımsızlık anahtarını ellerine aldıklarını belirterek, "Bir gün bu anahtar ile bağımsız Kürdistan'ın kapısını açacağız" dedi.

Kudüs için tek söz söylememişti! Pişkin açıklama
Kudüs için tek söz söylememişti! Pişkin açıklama
GİRİŞ 14.12.2017 14:43 GÜNCELLEME 14.12.2017 17:25
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Dünya üzerindeki neredeyse tüm kesimlerin tepkisini çeken ABD Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına IKBY yönetiminden en ufak bir eleştiri gelmediği gibi Barzani iptal edilen referandum hakkında yine pişkin açıklamalarda bulundu.

 


 

Barzani, 25 Eylül'de gerçekleştirdikleri bağımsızlık referandumu ve ardından ortaya çıkan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Barzani, şöyle dedi: 

''Kürdistan var, bizim vatanımızdır kimse bunu inkar edemez. Evimiz vardı ama, anahtarı başkalarının elindeydi. Evinin önüne gidip bekliyordun, içeri giremiyordun. 25 Eylül’de yaptığımız bağımsızlık referandumu ile biz evimizin anahtarını aldık. Bu anahtar elimizde kaldıkça bir gün bu anahtar ile bağımsız Kürdistan'ın kapısını açacağız.''

IKBY eski Başkanı Barzani, referanduma giderken her şeyi göze aldıklarını ancak arkadan vurulmayı tahmin etmediklerini ve uğradıkları ihanet ile sarsıldıklarını söyledi. Yaşananlardan sonra toparlandıklarını ve yeniden ayağı kalktıklarını söyleyen Barzani, ''Başkanlık benim için önemli değil. Önemli olan peşmerge olmaktır. Ben daha öncede şimdi de peşmergeyim bu bana yeter. Er ya da geç Kürdistan bağımsız olacaktır'' diye konuştu. 

NE OLMUŞTU?

25 Eylül'de IKBY düzenlediği bağımsızlık referandumuna Kerkük'ün de dahil edilmesi, Bağdat ve Erbil arasındaki gerilimi artırmıştı. Türkiye girişime son derece sert tepki göstermişti. Irak ordusu ve müttefikleri, ülkenin petrol zengini Kerkük vilayetinde Kürt peşmerge güçlerinin elinde bulunan bölgeleri ele geçirmek için operasyon başlatmıştı. Bu gelişmenin ardından IKBY, Kerkük'teki topraklarının yüzde 95'ini kaybetmişti.

YORUMLAR 94
  • Zaza 6 yıl önce Şikayet Et
    Fitneci hainler
    Cevapla
  • MUHSİN ÇINAR 6 yıl önce Şikayet Et
    eline kim ne vermişse dikkatli bak
    Cevapla
  • Nazım Zengin 6 yıl önce Şikayet Et
    Bütünden koptukça bağımsızlaştıklarını sanan aptallar, sömürgecilere yalnızca lokmalık birer meze olurlar... Üst kimliği kabilesi olanların, ufukları da bu kadar olur! Allah tüm Müslümanları kabilecilik mikrobundan kurtarsın!
    Cevapla
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi asıllı biri neden Kudüs'ün İsrail'in başkenti olmasına tepki göstersin ki?
    Cevapla
  • Ulubatlı Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne kürdistani sen birşey yapamasın oralar Osmanlı toprağı bide. Sen halk bize dua et buz olmazsak seni hiç kimse ayakta tutmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim