Türkmen komutandan Sputnik’e 'Afrin' yalanlaması

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde görev yapan ÖSO komutanlarından Ahmed Osman, Rus Sputnik haber ajansına 'Afrin operasyonu'na ilişkin demeç vermediğini söyledi.

Türkmen komutandan Sputnik’e 'Afrin' yalanlaması
Türkmen komutandan Sputnik’e 'Afrin' yalanlaması
GİRİŞ 15.12.2017 17:22 GÜNCELLEME 15.12.2017 19:56
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde görev yapan Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Ahmed Osman, Rus Sputnik haber ajansına "Afrin operasyonu"na ilişkin demeç vermediğini söyledi.

Osman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sputnik’in bir haberinde yer alan “10 bin Türk askeri ile 15 bin ÖSO militanı hazır bekletiliyor. Türkiye ile (terör örgütü PYD/PKK'ya karşı) Afrin operasyonu için son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Emri bekliyorlar." şeklindeki ifadelerin kendisine ait olmadığını belirtti.

Türkmen komutan, Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinin güvenliğini koruma görevinin devam ettiğini kaydetti.

Osman, şöyle konuştu:

Ben Sputnik ya da herhangi bir medya organına (terör örgütü PYD/PKK'ya karşı) Afrin operasyonu konusunda herhangi bir açıklama yapmadım. Zaten Türkiye’nin yapabileceği bir operasyonla ilgili Türklerin yerine konuşma hakkım da yok.

Çok daha önce yaptığım açıklamalarda genel olarak, ÖSO’nun PYD tarafından işgal edilen Arap ve Türkmen köylerini eninde sonunda özgürleştireceğini söylemiştim. Ama onları da Sputnik'e değil başka medya organlarına söylemiştim. Türkiye bir operasyon yapacaksa ne tarihini ne şeklini bilebiliriz.

Biz, ÖSO olarak Fırat Kalkanı bölgesinde görevimize devam ediyoruz. Her zaman olduğu gibi kamplarımızda askeri eğitimler sürüyor.”

KAYNAK: AA
YORUMLAR 48
  • Putin Baban 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcısı olsun.Kimin kahraman ordumuzun.Kahramanlık ne rusun altına önüne yatıp bir avuç kürde erkeklik taslamak.Amerika yedi sülalenin üstünden geçmiş ey amerika deyip arkasından oraya gidip 40 uçak bağlantısı yapmak nasıl bir dik duruşdur.Artık rezilliğin jaysiyetsizliğin ve korkaklığın tavan yapmış şeklini yaşıyoruz.Ve arkasına yandaş aldığı kansızlar ordusu.
    Cevapla
  • ogün 6 yıl önce Şikayet Et
    afrine tankın girmesi olur fakat fırtına obüslerinin menzili 45 kilometre uzunluğunda atış menzili var peşpeşe dakikada 10 atış yapıyor adeta düşmanın olduğu yeri yerle bir ediyor en büyük kozumuz olacak allah yardımcısı olsun ÖSO ve TSK nın güç kuvvet versin hepsine afrin bizimdir allahın yardımıyla inşallah.
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Bağıra bağıra baskın mı olur. Bu ne iştir anlayan var mı?
    Cevapla
  • nıhat 6 yıl önce Şikayet Et
    gırılmelı pkk oralardan yok edılmeli askerımızın yanındayız sonuna kadar
    Cevapla
  • Emir 6 yıl önce Şikayet Et
    Teslim almak yok hepsi inicek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!