Rus Dışişleri'nden İran açıklaması!

İran'daki protestoların şiddet ve kan dökme yoluyla tırmanmamasını umduklarını belirten Rusya Dışişleri Bakanlığı, İran'a yönelik dış müdahalenin kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Rus Dışişleri'nden İran açıklaması!
Rus Dışişleri'nden İran açıklaması!
GİRİŞ 01.01.2018 19:22 GÜNCELLEME 01.01.2018 19:37
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İran'da 5. gününe giren protestoların ülkenin iç meselesi olduğu belirtildi.

"İRAN'A DIŞ MÜDAHALE KABUL EDİLEMEZ!"

Olayların şiddet ve kan dökme yoluyla tırmanmamasını umduklarını kaydeden bakanlık, "Ülkedeki durumu istikrarsızlaştırabilecek dış müdahaleler (İran'ın içişlerine) kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

 

ŞİMDİYE KADAR 12 KİŞİ ÖLDÜ

İran'da geçen perşembe birçok kentte hayat pahalılığı ile başlayan ancak giderek rejim karşıtı bir nitelik kazanan eylemlerde 12 kişinin öldüğü açıklanmıştı.

GÖZALTILAR BAŞLADI

Dün çoğunluğu başkent Tahran'da olmak üzere yüzlerce kişi de gözaltına alınmıştı.

Ülkede Telgram ve Instagram gibi sosyal medya uygulamaları da geçici olarak erişime engellenmişti.

YORUMLAR 58
  • Kamil 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne müdahalesi yav . Bu da adeta kızım sana söylüyorum oğlum sen anla der gibi konuşmuş.
    Cevapla
  • Devlet 6 yıl önce Şikayet Et
    ilk once hedef turkiyeydi zaten en son irandı ama biz Allah ın izniyle dik durunca irana yöneldiler yani 100 200 yıllık planlarinda sapma oldu. bu buyuk bir olay aslında tabiki iranin yanindayiz vede bu saatten sonra hersey olabilir bu müşrikler icinde gecerli bunu onlarda iyi biliyor bizim icin iyi birsey biz nekadar bir olursak Yüce Mevlam da bize okadar güç verecek İnsallah
    Cevapla
  • zonguldaklı 6 yıl önce Şikayet Et
    fransaya kimse müdahele edelim demedi! libya gibi hata yapmayalım rejimin değiştiği hiç bir ülke eskisinden iyi değil parçalananlar bile oldu dikkat edelim. abd ve israil ellerini ovuşturmaya başladılar!
    Cevapla
  • kommando 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu dış müdahele bahsi İran için bir zuldür. Daha düne kadar emperyal güçlerle aşık atan, tehditvari şeyler söyleyen , Müslüman halklara karşı duyarsız olan iran devleti, bak bir anda nasıl da yüzüstü çakılıvermenin eşiğine geldi. Zalimlerle beraber olanın hali öyle olacak elbette.
    Cevapla
  • Hamidiye süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusların klasik oyunu.Iraktada saddama aynı oyunu oynadılar,menfaatleri bitince malı kaçırıp saddamı yüzüstü bıraktılar.şimdi ayni oyunu irana oynuyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?