Tarihi darbe alan İsrail bakın neyin peşinde!

BM’de tarihi hezimet yaşayan İsrail, uluslararası destek için kesenin ağzını açtı. Başbakan Netanyahu, 50 gelişmekte olan ülkeye 50 milyon dolar bağış yapacak.

GİRİŞ 03.01.2018 11:55 GÜNCELLEME 03.01.2018 11:55
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İsrail’in, ''hayır''cı Nauru'ya da Kudüs oylaması öncesinde 72 bin dolarlık kanalizasyon arıtma sistemi satın aldığı ortaya çıktı. 

Türkiye'nin girişimleriyle Birleşmiş Milletler’de (BM) tarihi hezimet yaşayan İsrail, uluslararası destek için kesenin ağzını açtı. BM’de 128 ülkenin aleyhinde oy kullandığı İsrail, destekçilerini artırma yolları arıyor. 

 

BM oylamasında çekimser oy kullanan 35 ülkenin peşine düşen İsrail, Dışişleri Bakanlığı’nın aldığı kararla önümüzdeki süreçte çekimser oy veren ve ekonomisi iyi olan ülkeleri çıkarları doğrultusunda ikna etmeye çalışacak.

DESTEĞİ ARTTIRMA ÇABASI

Çıkarları için 'parasal ikna' yöntemini de unutmayan İsrail, gelişmekte olan ülkelere karşı ise para gücünü kullanacak. Bu çerçevede İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, önümüzdeki günlerde 50 gelişmekte olan ülkeye 50 milyon dolar bağışta bulunacak bir fon başlatmayı planlıyor.

İsrail'in bu çalışması bir taraftan BM oylamalarında İsrail’e desteği artırma çabası olarak algılanırken diğer taraftan İsrail’in 2018 yılında Kudüs konusunda yoğun diplomasi trafiği yürüteceğinin işareti olarak değerlendiriliyor.

KANALİZASYON PARASINA OYUNU SATMIŞ

Öte yandan BM oylamasında İsrail’in lehine oy kullanan Nauru’nun da rüşvet aldığı ortaya çıktı. İsrail Dışişleri Bakanlığı İhaleler Komitesi’nin, Nauru Adası’na BM Genel Kurulunun Kudüs oylamasından iki hafta önce 72 bin dolar değerinde bir kanalizasyon arıtma sistemi satın alarak hediye ettiği ortaya çıktı.

İsrail ve ABD’ye destek veren ve ekonomileri kötü olan Guatemala, Honduras, Marshall Adaları, Mikronezya, Togo ve Palau’nun da ‘Oylarını sattılar mı?’ sorusunu akıllara getirdi.

YORUMLAR 11
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    zaten parayla bu duruma geldiniz abd yi satın aldıniz avrupayı aldınız türkiyedeki bazı medyayı aldınız hep böyle gitmeyecek inşAllah sonunuz yakındır inşAllah
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    aşağlık devletler...
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    ne darbesi yav,adamlar hergün filistin topraklarına yerleşim yeri yapıyor
    Cevapla
  • vAtandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    amerika boşunamı vize kaldırdı durduk yere
    Cevapla
  • Beyrelioglu 6 yıl önce Şikayet Et
    50 milyon dolar ne ki?50 ulkeye 50 milyon dolar..eger buna kanacaklarsa..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini