Hiç beklemediği yerden sert tepki geldi!

ABD'de yaşayan 300 kadar Yahudi din adamı, İsrail hükümetinin Batı Şeria’da bulunan Filistinli Susya köyünün yüzde 40’ını yıkma kararına karşı bir uyarı mektubu gönderdi.

Hiç beklemediği yerden sert tepki geldi!
Hiç beklemediği yerden sert tepki geldi!
GİRİŞ 10.01.2018 16:03 GÜNCELLEME 10.01.2018 16:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Altında 300 Yahudi din adamının imzası bulunan mektupta, "Batı Şeria’da bulunan Susya köyünün,  okulları, bazı evler tek enerji kaynağı olan güneş panelleri dahil, yüzde 40’ının yıkılacağı haberlerinden dolayı büyük kaygı duyuyoruz. Filistinlerin barınma haklarının inkar edilmesi, elektrik kaynağının ellerinden alınması, okullarının yıkılması ve bir Filistin devletinin kurulmasının yolunun kapatılması bizim özlediğimiz güvenli, barışçıl ve müreffeh İsrail’in gerçekleştirilmesine hiçbir katkı sağlamaz" denildi. 

 

 

Yahudi din adamları mektupta, iki devletli bir çözüm olmadığı takdirde İsrail’in gelecekte güvenli bir yer olmayacağı uyarısında bulunarak, "İki devletli bir çözüm olmaması halinde korkarız, uzun dönemde İsrail, Yahudiler için güvenli ve demokratik bir vatan olmaz. Bize Tevrat’ta herkese karşı aynı kanunun uygulanması öğretildi” ifadelerine yer verdi.

Mektup’ta Susya köyünün halkı kendi köylerinin planlamasında yer alması gerektiğine vurgu yapıldı. El Halil kentinin güney tepelerinde bulunan yüzlerce Filistinlinin, evlerinin İsrail hükümeti tarafından yıkılacağı korkusu taşıdıklarına işaret edilerek, Filistinlilerin kendi toplulukları arasında hür ve güvenli bir şekilde yaşamasına saygı duyulmamasının anlaşmazlık, düşmanlık, güvensizliği artıracağı vurgulandı.

Mektupta, evlerinden sürülmenin ne demek olduğunu bilenler olarak, komşularına saygı duyulmamasının Yahudi geleneklerine ters düşüldüğü belirtildi. İsrail hükümetinin Filistinlilerinin evlerini yıkma kararını desteklemeyecekleri hatırlatıldı.

YORUMLAR 4
  • İlginç 6 yıl önce Şikayet Et
    Ölüm korkusu sarmış şimdiden
    Cevapla
  • ZzZz 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunları samimi bulmuyorum dikkatleri dağıtmak istiyor olabilirler, Allah kuranda iman edenlere en çok düşmanlık edenler arasında yahudileri ve Allah'a şirk koşanları bulursun diye buyurmuş siyonist ortodox diye ayırmamış..yahudiler yüzünüze güler sırtınızı sıvazlar ama niyet bıçaklayacak yer aramalarıdır / Şalom babeyt Şalom be olam..sözüde onlara ait
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    ayak yapmayın tevratta herkese eşit davranın demiyor israilliler insan kalan her canlı hayvan hükmündedir
    Cevapla
  • Göktürk 6 yıl önce Şikayet Et
    kuduz it bir gün o masum insanların kanında boğulacaksın ve o gün Siyonist Yahudilere kimse yardım edemeyecek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...