İran'dan Türkiye ve Rusya açıklaması

İran Dışişleri Bakanı Zarif, ay sonunda Soçi'de yapılması planlanan Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nin başarısı için Rusya ve Türkiye ile işbirliğine bağlı kalacaklarını söyledi.

GİRİŞ 10.01.2018 21:57 GÜNCELLEME 11.01.2018 14:51
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İranlı mevkidaşı Cevad Zarif, Ankara'nın iki ülkenin büyükelçilerini Türk Dışişleri'ne çağırdığı günün ertesinde Moskova'da önemli bir görüşme yaptı.

"TÜRKİYE VE RUSYA İLE YÜRÜTTÜĞÜMÜZ İŞBİRLİĞİNE BAĞLIYIZ"

Görüşmenin başında konuşan Zarif, Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nde başarı elde edilmesi için Türkiye ve Rusya ile Suriye'de yürüttükleri işbirliğine bağlı kalacaklarının altını çizdi.

Zarif, "Rus ve Türk dostlarımızla işbirliğini sürdürmeye, Soçi'deki kongrede siyasi çözüm bulunması için aynı doğrultuda birlikte hareket etmeye bağlıyız" dedi.

LAVROV: SOÇİ, CENEVRE'DE BAŞARI İÇİN GEREKEN KOŞULLARI SAĞLAYACAK

Öte yandan Lavrov, Ulusal Diyalog Kongresi'nin Cenevre'deki müzakerelerin başarıyla tamamlanması için gereken koşulları sağlayacağını ifade etti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın koltuktan inmesi de dahil olmak üzere sürekli olarak ön koşul sunan Suriyeli muhalif grupların kendilerini kontrol eden taraflarca ikna edileceğini umduklarını kaydeden Lavrov, bu sayede Soçi'deki kongrenin Cenevre'de başarı elde edilmesi için gereken koşulların oluşmasına katkı sunacağını vurguladı.

Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nin 29-30 Ocak'ta Rusya'nın Soçi kentinde yapılması bekleniyor.

Rusya, İran ve Türkiye'nin garantörü olduğu Astana süreci çerçevesinde çatışmasızlık bölgesi ilan edilen İdlib'de Suriye hükümet güçlerinin ilerlemesine tepki gösteren Ankara, Rusya ve İran büyükelçilerini Türk Dışişleri'ne çağırmıştı.

YORUMLAR 11
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Burada hala Türkiye nin PKK işgücü destekli ABD ordusu ile savaşa başladığını İdlib harekatının bu durum yüzünden bir türlü başlayamadığını, ABD nin pyd pkk ya tank ve tank savar füzesi verdiğini komutada ABD subaylarının olduğunu anlayamayanlar var galiba. Yoksa rusya aylar öncesinden Askerlerini idlib den çekti ve gelin buraya yerleşin dedi. Bizim politikalarımız hala yanlış. Esad kalacak bu artık belli.Hala esad katildir demenin mantığı yok. katil olduğunu bilirsin ama söylemezsinDikkat edin esad da pyd pkk ya saldırmıyor!!!!
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Niye çağrıldı, çünkü rejim İdlibi vurdu. Peki niye vurdu, çünkü Rus üssüne 13 iha aracıyla bu bölgeden saldırı oldu. Tabii bu bilgi buralarda yok. Her zamanki gibi rejim sivilleri bularak vurmuş, bu kadar terörist kendiliğinden yok olmuş, falan filan!
    Cevapla
  • Imam efendi 6 yıl önce Şikayet Et
    Yani diyor ki Rusya ile birlikte, Beşşar ' in terörist ilan ettiği sunni mücahitleri öldüreceğiz.
    Cevapla
  • Levrok 6 yıl önce Şikayet Et
    bizde kerizdik. Birakin su Iran ve Rusyayi, ABD ile anlasalim.
    Cevapla
  • ... 6 yıl önce Şikayet Et
    Beyin fonksiyonlarınız çalışıyor mu acaba çok merak ettim. Bizim yıllardır mücadele ettiğimiz teröristlere silah veren ABD ile mi anlaşalım. Yoksa müslüman olmadığı halde Kudüse sahip çıkan Rusya ile mi. Ha Rusya çok mu iyi de anlaşıyoruz. Hayır tabi ki. Çıkarlarımız kiminle ise onunla anlaşırız. İnsanlık değerlerimizi kaybetmediğimiz sürece buna mecburuz. Tek başına ABD ayakta kalamıyor bu dünyada bizi kurt sofrasında meze diye yerler. Az aklınızı kullanın.
    Cevapla
  • OSMANLI 6 yıl önce Şikayet Et
    Iran tam sinsi bir ülke gibi geliyor bana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı