ABD'den Türkiye-Rusya-İran açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Suriye'deki çözüm çalışmaları için sürdürülen Soçi süreci hedef alındı. Açıklamada, 'bu meşru değil, meşrulaştırmayacağız' denildi.

ABD'den Türkiye-Rusya-İran açıklaması!
ABD'den Türkiye-Rusya-İran açıklaması!
GİRİŞ 11.01.2018 22:22 GÜNCELLEME 11.01.2018 22:25
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Yakın Doğu İlişkileri'nden sorumlu Yardımcı Asistanı David Satterfield, Türkiye-Rusya ve İran'ın birlikte yürüttüğü Soçi sürecini hedef alarak, bunun meşru olmadığını ve meşrulaşmasına müsade etmeyeceklerini açıkladı.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nin sorularını yanıtlayan Satterfield, Soçi sürecine nasıl karşılık verecekleri üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

ABD, SURİYE KONUSUNDA SOÇİ’DEKİ KONGREYE KARŞILIK OLARAK BM ÜZERİNDEN HAREKET EDECEK

Satterfield, Washington’un Suriye konusunda Soçi’deki Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne ‘karşılık olarak’ Birleşmiş Milletler (BM) üzerinden hareket etme niyetinde olduğunu belirtti.

Satterfield, “Biz, ABD’nin ve uluslararası toplumun tüm yaptıkları konusunda BM üzerinden, BM Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) ve 2254 sayılı kararın meşruiyeti üzerinden hareket etme niyetindeyiz. Bunlar Soçi’ye, Rusya’nın (çözüm sürecinde) kontrol kurmaya ve kendi gündemiyle sınırlı kalmaya yönelik inisiyatiflerine bir karşılık” ifadelerini kullandı.

"(SOÇİ SÜRECİ) MEŞRU DEĞİL, MEŞRULAŞTIRMAYACAĞIZ"

Satterfield, “Rusya’nın sürdürdüğü alternatif (çözüm) sürecini meşrulaştıramayız ve meşrulaştırmayacağız” diye sözlerini sürdürdü.

"İRAN'I SURİYE'DEN ÇIKARMAK İÇİN SERT YAPTIRIMLARIMIZ VE ÖNLEMLERİMİZ OLACAK"

Satterfield ayrıca, ABD'nin Suriye'deki İran güçlerini nasıl ülkeden çıkaracağına ilişkin soruya ise, "Senatör, bu bir takım önlemlerin birleşimiyle yapılacak. İlk ve öncelikli olan adım ise, ABD ve partnerlerimiz tarafından fiziksel araçlardan mahrum bırakmaya ve İran'ın aktivitelerini finanse etmeye yönelik uygulanacak sert yaptırım ve önlemler olacak" dedi.

YORUMLAR 37
  • beylerrrrrr 6 yıl önce Şikayet Et
    beyler, putin adam mıdır soruyorum beyyyyler ?? :d
    Cevapla
  • Ortadirek Şaban 6 yıl önce Şikayet Et
    Teror destekçisi amerika ve suc ortagi rusya ile iran katil diktatör esedin dostlari ve ortaklarıdir
    Cevapla
  • Göktürk 6 yıl önce Şikayet Et
    terörist Amerika teröristlere desteğini kestiğin an her şey düzelir
    Cevapla
  • erdi 6 yıl önce Şikayet Et
    وَمَكَرُواْ وَمَكَرَ اللّهُ وَاللّهُ خَيْرُ الْمَاكِرِينَ . Onlar tuzak kurdular. Allah da tuzak kurdu. Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır.
    Cevapla
  • mahşer 6 yıl önce Şikayet Et
    وَمَكَرُواْ وَمَكَرَ اللّهُ وَاللّهُ خَيْرُ الْمَاكِرِينَ . Onlar tuzak kurdular. Allah da tuzak kurdu. Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin