İsyan ettiler! Halk PKK'ya karşı ayaklandı

ABD-PKK ittifakının 2016 yılı Haziran ayında işgal ettiği Halep'e bağlı Münbiç ilçesinde binlerce sivil ayaklandı.

GİRİŞ 13.01.2018 11:08 GÜNCELLEME 13.01.2018 11:13
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Kabir Eymo bölgesinde El Bubenna aşiretine mensup 2 sivilin PKK tarafından işkence edilerek öldürülmesi sonrası bölge genelinde gösteriler başladı.

İlçe merkezi ile eşzamanlı olarak hareketlenen Münbiç kırsalından yüzlerce araçlık konvoy akşam saatlerinde Münbiç'e yöneldi. 

 

 

Sokaklara dökülen kalabalıklar PKK ile birlikte ABD’yi de lanetleyen sloganlar atıyor. Münbiç'te konuşlu PKK militanları gösteri yapan kitlelere silah sıkarak dağıtmak istedi.

ABD ASKERLERİ KAÇTI

Bazı göstericilerin yaralandığı olaylar bölge geneline yayılarak büyüyor. Münbiç Kültür Merkezi'nin karagaha çeviren ABD'li askerler yaşanan olaylardan sonra karargahlarını boşaltarak şehir dışına kaçtı.

Bölge kaynakları, şehir genelinde 35 ABD askerinin bulunduğu ve şehirde tansiyonun yükselmesi ile birlikte akşam saatlerinde 4 araçlık ABD konvoyunun Münbiç dışına çekildiğini belirtti.

YORUMLAR 40
  • samimi 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd askerleride ayni fetöcüler gibi önce horozlaniyorlar arkalarindaki güce dayanarak ,amaaaa sikiyi gördümü hemen tabanlari yagliyorlar ,tavuk gibi kaciyorlar.
    Cevapla
  • Almanya 6 yıl önce Şikayet Et
    amerikan mandası işid altında kobaniyi temizlediler halkı bıktırıp..sonra islam böyle olamaz cahil kürtleri kışkırttılar ..şimdide israil amerikaya yol açıp kendi halklarını katlediyorlar.. Kürtler uyanmazsa pkk terörü amerika israile yol açacak.. Vahşeti ise Türk kürt yaşayacak yine...
    Cevapla
  • baris icin savas 6 yıl önce Şikayet Et
    orda yasayan halk tutun bir kac coniyi gebertin hepsi dagilir yilanin basi coniler
    Cevapla
  • Diyarbakır li 6 yıl önce Şikayet Et
    HDPKK nin anladığı tek bir dil var. O da müzakere değil, cehennemi tadmak. Zira her seferinde ayrı bir ülke, güç, istihbarat örgütüne paramiliter olan bu oyuncak bütün bütün kırılmazsa kıyamete dek ortadoğu ve Türkiye'yi huzursuz edecek. "Zarara rızası ile girene merhamet edilmez"
    Cevapla
  • hesap zamanı 6 yıl önce Şikayet Et
    kaçmayın lan asker müsveddeleri,karpuz kesecez gelin gelin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye
İşte Baykar'ın neden hedefe konulduğuna dair gerçek