Pence'den İsrail'de skandal sözler!

ABD'nin tartışmalı Kudüs kararının mimarlarından biri olan Başkan Yardımcısı Mike Pence, gecikmeli İsrail ziyaretinde Netanyahu ile görüştü.

Pence'den İsrail'de skandal sözler!
Pence'den İsrail'de skandal sözler!
GİRİŞ 22.01.2018 14:36 GÜNCELLEME 22.01.2018 14:38
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Pence, hem ''İsrail'in başkenti Kudüs'te olmak büyük bir onur'' dedi, hem de 'barış için yeni bir çağın şafağından' söz etti.

ABD'den İsrail'e iki ülke ilişkilerinin dinci-milliyetçi yanını gözler önüne seren bir ziyaret gerçekleşti. Evanjelik tarikatı üyesi olan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Başkan Donald Trump tarafından 'İsrail'in başkenti' olarak tanınmasında önemli rol oynadığı Kudüs'ü nihayet ziyaret etti. Mısır ve Ürdün'ün ardından geçtiği İsrail'de Başbakan Benyamin Netanyahu ile biraraya gelen ve meclise (Knesset) seslenen Pence ''İsrail'in başkenti Kudüs'te olmak büyük bir onur'' dedi. 

Filistinliler, Trump'ın Kudüs kararının ardından Pence'in kutsal topraklara ziyaretini de protesto ederken ABD Başkan Yardımcısı, ''İsrail-Filistin barışına ulaşmak amacıyla görüşmelerin yeniden başlaması için yeni bir çağın şafağında olduğumuzu umuyorum'' dedi.

EVANJELİK-SİYONİST İTTİFAKI

Zaten damadının da etkisiyle İsrail yanlısı olan Trump'ın Kudüs kararında Evanjelik Pence'in de önemli rol oynadığı çok yazılıp çizildi. ABD'nin en muhafazakar kesimlerinden Evanjelikler, ABD'deki İsrail lobisi ve genelde Siyonistler arasında uzun yıllardır süren dini-siyasi ittifak, bugüne dek pek çok dış politika kararında etkili oldu. 

'TÜM YAHUDİLER İSRAİL'DE TOPLANACAK, AKSA YIKILACAK' İNANCI

Evanjeliklere göre Tanrı ilk insandan bu yana 7 dönem yarattı. Bunlardan 6'sı geçti, 'milenyum' ya da 'yeryüzü cenneti' denilen 7'incisi gelmek üzere. Evanjeliklere göre 'tanrı tarafından seçilmiş bir topluluk' olarak Yahudiler, dünyanın sonu geldiğinde yaşanacak Kıyamet Savaşı (Armageddon) döneminde başkenti Kudüs olan ve Süleyman Mabedi'nin (Temple) yeniden inşa edileceği İsrail'de yaşamalı. Ancak tüm Yahudiler İsrail-Filistin'de toplandıktan ve Mescid-i Aksa yıkılıp yerine Süleyman Mabedi yeniden inşa edildikten sonra Mesih gelecek. 'Barış yapıcı' rolü oynayan Deccal'i yenilgiye uğratacak Mesih, Yahudilere Hristiyanlığı emredecek; reddedenler yok edilecek.

'İLK KEZ YABANCI BİR DEVLET ADAMI YANIMDA BU SÖZLERİ SÖYLÜYOR'

İşte arka planında bu manzara uzanan Pence'i kahraman gibi karşılayan Netanyahu, ''İsrail'in hakiki ve harika bir dostusunuz'' dedi. Başkan Yardımcısı'na ''İlk kez ülkemizi ziyaret eden yabancı bir devlet adamı benim yanımda bu üç kelimeyi (İsrail'in başkenti Kudüs) söylüyor. Trump'ın tarihi kararındaki rolünüzden ötürü teşekkür ederim. ABD-İsrail ittifakı hiç bu kadar güçlü olmamıştı'' diye hitap etti.

YORUMLAR 5
  • Adalı 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD halkı uyuma yahudi seni sömürüyor onlardan ne fayda gördünüz ki
    Cevapla
  • Dostacısı 6 yıl önce Şikayet Et
    pence çık buğday ambarından
    Cevapla
  • arda elma 6 yıl önce Şikayet Et
    lobi gondermis dir bu pp amerika= isralin eyeletidir sasirmyin cok yakin amerikayi tel avivden yönetmesinler
    Cevapla
  • Küdüs 6 yıl önce Şikayet Et
    KÜDÜS====FİLİSTİNİN====Başkentidir.
    Cevapla
  • bkt 6 yıl önce Şikayet Et
    sen öyle san ahmak pence. yakında inim inim inleyecek kudüsü unutacak kendi derdinize düşecek yahudileri ilk satacak olanlarda siz olacaksınız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bölücülüğü savunan adayla ilgili çarpıcı sözler: Esenyurt’u özerkleştirecek mi nedir?
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu