S.Arabistan flaş gelişmeyi duyurdu! Sona gelindi

Suudi Arabistan'da geçen Kasım ayında başlayan yolsuzluk operasyonlarına dair dava dosyalarının tamamlanma aşamasına gelindiği bildirildi.

S.Arabistan flaş gelişmeyi duyurdu! Sona gelindi
S.Arabistan flaş gelişmeyi duyurdu! Sona gelindi
GİRİŞ 24.01.2018 12:01 GÜNCELLEME 24.01.2018 12:04
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'da internet üzerinden yayın yapan Sabk gazetesindeki haberde, Kasım ayı başlarında kurulan Yolsuzlukla Mücadele Yüksek Komisyonu tarafından yürütülen soruşturma dosyalarının tamamlanma aşamasına gelindiği ve yakında adli makamlara sevk edileceği belirtildi. 

Haberde Komisyon tarafından, toplumun yakından tanıdığı ekonomi ve siyasetin önde gelen isimleriyle, medya kurumlarının sahipleri ve prenslere kadar uzanan çok sayıda kişinin gözaltına alınmasıyla, yürütülen görüşmeler sonunda 90 kişiyle anlaşmaya varılarak serbest bırakıldığı aktarıldı. 

Ayrıca haberde, halen gözaltında 95 kişinin bulunduğu bilgisi paylaşıldı. 

Suudi Arabistan Başsavcısı Suud el-Ma'cab'a dayandırılan açıklamada, gözaltına alınanlara yönelik hiçbir ihlalin söz konusu olmadığı ve incelemeye tabi olan herkesin avukatıyla görüştürüldüğü aktarılırken, serbest bırakılanların mutlak seyahat özgürlüğüne kavuşturulduğu kaydedildi. 

Başsavcı Ma'cab'ın Kasım ayında yaptığı açıklamada, hakkında inceleme başlatılanlar ile yapılan görüşmeler sonucu 100 milyar doların geri alındığı vurgulanmıştı.

Suudi Arabistan'da kasım ayı başında yayımlanan Kraliyet kararnamesiyle Veliaht Prens Muhammed bin Selman başkanlığında "Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu" kurulmuş, hemen ardından gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında aralarında prens ve eski bakanların da olduğu çok sayıda üst düzey devlet yetkilisi ve iş adamı gözaltına alınmıştı. 

YORUMLAR 7
  • saga 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD'ye vereceği haracı topladı anlaşılan
    Cevapla
  • Kırkdort 6 yıl önce Şikayet Et
    abd bin kestiği silah parasını çıkarmışlar soysuzlar
    Cevapla
  • osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    TOP sakal ordusu.
    Cevapla
  • Ali Samet 6 yıl önce Şikayet Et
    Ah ah nerede Hazreti Ebubekir Ömer Osman Ali Musap Mesut Bilal diğer sahabe efendilerimiz hepsinin ayağının altını öpeyim şimdiki Arap yonetimi ise maalesef Amerikan kuklası olmaktan öteye geçemiyor
    Cevapla
  • Alican 6 yıl önce Şikayet Et
    Yazık be bu kuklalar suud ülkesinin iplerini tümden abd'ye peşkeş çekerken suud halkı bön bön bakınıp duruyor sadece..Yemen,ırak,suriye,filistin,mısır,libya dolaylı olarak haçlının çirkin emelleriyle fiilen kaybedilirken suud halkı sessiz ve dilsiz..Yakında arap liginin adı haçlı liği olarak değitirilirse ne olacak az kaldı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi