Macron'dan Çavuşoğlu'na küstah yanıt!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Zeytin Dalı harekâtına ilişkin yorumlarına karşı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan gelen tepkiyi değerlendirdi.

Macron'dan Çavuşoğlu'na küstah yanıt!
Macron'dan Çavuşoğlu'na küstah yanıt!
GİRİŞ 02.02.2018 01:06 GÜNCELLEME 02.02.2018 01:07
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Tunus’ta dün gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Türk Dışişleri Bakanı’nın tepkisi muhtemelen, (harekâtın) sınırı korumanın ötesine geçmeyeceği, Türkiye’nin bugün tuttuğu pozisyonlardan daha ileri gitme niyetinin olmadığı ya da bölgede uzun süreli kalmayacağı anlamına geliyor” dedi.

ZEYTİN DALI HAREKATI'NA KAFAYI TAKTI

Le Figaro gazetesine konuşan Macron, Afrin harekâtıyla ilgili, “Operasyon terörislere karşı mücadeleden çıkıp bir işgal operasyonuna dönüşürse bizim için büyük bir sorun haline gelir” diye konuşmuştu.

 

ÇAVUŞOĞLU NE DEMİŞTİ?

Çavuşoğlu ise Macron’un sözlerine şöyle yanıt vermişti:

Afrin ile ilgili Fransa ya da başka bir ülke bize ders vermez. Bu Avrupalılar’ın şöyle bir ikiyüzlülüğü var. Yüzünüze karşı haklısınız diyorlar, arkanızdan açıklama yapıyorlar. Biz Fransa değiliz, Cezayir’i işgal edelim. Hatırlatma da bulunmalarını bile hakaret sayarız. Bu bir işgal değildir. Suriye’nin toprak bütünlüğünü güçlü bir şekilde destekliyoruz. Suriye’nin topraklarını teröristlerden temizlemeye yöneliktir.”

YORUMLAR 96
  • Uluğ Tarkan 6 yıl önce Şikayet Et
    RTE'nin önünde süt dökmüş kedi gibiydin? Hepiniz korkaksınız, paraya taparsınız, insan kıymeti bilmezsiniz, tarihiniz kanlı sayfalarla dolu. Tiksinçsiniz batı medeniyeti. Allah gözü kara Türk milletini bu pis keferelere karşı koyabilecek tek millet olarak yarattı. Bitaraf da avrupa amerika diğer taraf da Türkiye ve bi avuç müslüman, hepinize yeteriz evel Allah. Sizden korkan sizin gibi olsun.
    Cevapla
  • TATAR 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz Artık Eski Türkiye Değiliz Topuzun Gelin Bi Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle Bir Milletiz bu duyguları hiç bir zaman kayıp etmedik gelin topunuz gelin
    Cevapla
  • adige TR60 6 yıl önce Şikayet Et
    Yaaa bunlar gunesi balcikla sivariz saniyorlar galiba.... eyyyy Firansa soykirimli tarihini isgalci somurgeci tarihini bir yana birakip utanmadan bu yorumu yapman yuzune tukurulesi bir davranis sergiliyor...
    Cevapla
  • Ahmt 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu lar tam gavur la allah askerimizi korusun
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM YAR ve yardımcımız ol. Bu gibi dükmanlarımızı en yakın zamanda kahret perişan et halak et inşallah. Galip olan şüpe yokki SENSİN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi