Rusya: 'Türkiye'den yardım istedik'

Rusya Savunma Bakanlığı'nın, Suriye'nin İdlib bölgesinde düşürülen Su-25 tipi Rus savaş uçağının motoru dahil tüm parçalarının bulunması için Türkiye'den yardım istediği belirtildi. Rusya'nın bu şekilde uçağın vurulduğu taşınabilir uçaksavar füzelerinin tipini belirleyebileceği kaydediliyor.

Rusya: 'Türkiye'den yardım istedik'
Rusya: 'Türkiye'den yardım istedik'
GİRİŞ 06.02.2018 12:55 GÜNCELLEME 06.02.2018 13:31
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İdlib'in hava sahasında 3 Şubat'ta taşınabilir bir uçaksavar füzesi ile teröristler tarafından düşürülen Su-25 uçağının tüm parçalarının bulunup ele geçirilmesi konusunda yardım etmesi için Türk tarafına bir talep iletti" deniliyor.

Açıklamaya göre ayrıca, Rus askeri uzmanlar, uçağı düşürmek için kullanılan taşınabilir uçaksavar füzesinin tipinin, üretim yerinin ve Suriye'ye nasıl gittiğinin belirlenmesi için uçağın motorlarının parçalarının ele geçirilmesiyle özellikle ilgileniyor.

 

 

Rusya, Türkiye ve İran tarafından İdlib'de oluşturulmasına karar verilen gerilimi azaltma bölgesinde güvenliğin sağlanmasını Türkiye üstlenmişti.

YORUMLAR 18
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    İdlip te kimi bombalıyordu bu Ruslar ? İdlipte muhalifler var ...Hala öldürülenler muhalif ve sivil müslmanlar . Bu nasıl anlaşmadır ne çarpık bir dostluktur ! Müslümanların kanı üzerine kurulan...
    Cevapla
  • yunus 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar tüm ülkeler çikarları doğrultusunda mütefik olurlar rusya ile şimdilik müttefik olduk diye kardeş olmadıkya. Bizimde işimize geliyor rusyanın şuan yanımızda görünmesi bu abd nin hem hoşuna gitmiyor hem çekinmesini sağlıyor. reis'in böyle dünyaya kafa tutmasının sebeplerindendirki küresel politika izlemesi yani adım adım bütün ülkeleri kullanarak istediğini en az kayıpla yapabilmesi. Küresel lider olmak zeka meselesi, Fatihler Kanuniler yavuzlar hanesine isim yazdırmak kolay deyil .
    Cevapla
  • ŞANLI HİLAL 6 yıl önce Şikayet Et
    işinize gelince Türkiyeden yardım istiyorsunuz, ama bir taraftan da teröristlere destek vermeye devam ediyorsunuz. YA OLDUĞUNUZ GİBİ GÖRÜNÜN YA GÖRÜNDÜĞÜNÜZ GİBİ OLUN.
    Cevapla
  • adem 6 yıl önce Şikayet Et
    bu rusya da katlettiği bombaladığı insanları görmüyor bir pilotunun peşine düşmüş...yardım etmemek lazım bence...
    Cevapla
  • hakan gardas 6 yıl önce Şikayet Et
    Darbe gecesi bir tek Putin aramisti. Bu herseyi ifade eder bence.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!