Münbiç'teki YPG'li ağzından kaçırdı! Afrin itirafı

ABD’li üst düzey generaller, uluslararası medyayı yanlarına katarak Menbiç’e giderken, New York Times’ın konuya ilişkin haberinde görüşleri yer alan Menbiç Askeri Konseyi Sözcüsü Şirvan, YPG’nin Afrin’e güç kaydırdığını itiraf etti.

GİRİŞ 09.02.2018 01:02 GÜNCELLEME 09.02.2018 09:29
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Türkiye, 20 Ocak'ta başlattığı Zeytin Dalı harekâtının hedefindeki Afrin'e, YPG güçlerinin kontrolündeki bölgelerden güç kaydırıldığını defalarca dile getirmişti. Ankara'nın bu duruşu üzerine ise ABD'den "SDG DEAŞ'la mücadele yerine Afrin'e güç kaydırırsa desteği keseriz" mesajları gelmişti.

MÜNBİÇ'TEKİ TERÖRİSTLERDEN İTİRAF GELDİ: AFRİN'E GÜÇ KAYDIRIYORUZ

 

New York Times gazetesinin Rod Bordland imzasıyla yayınladığı haberde, Ankara'nın başından bu yana gündemde tuttuğu gerçek, bizzat PYD/YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin uzantısı Münbiç Askeri Konseyi'nin Sözcüsü Şirvan Derviş tarafından itiraf edildi.

Gazetenin Münbiç haberinde görüşlerine yer verilen Şirvan Derviş, "Afrin'i korumak için orada (SDG kontrolündeki bölgeler) güç azalttığımız için DEAŞ'a karşı savaşımızı asgariye indirmek zorunda kalıyoruz" dedi.

DUVARDA ÖCALAN POSTERİ

New York Times muhabiri, Münbiç Askeri Konseyi'nin büyük oranda Arap askerlerden oluştuğunu fakat kritik pozisyonlardaki liderlerinin Kürt olduğunu aktarırken, Şirvan Derviş'in ofisinde İmralı'da tutuklu bulunan terör örgütü PKK'nın kurucusu Abdullah Öcalan'ın dikkat çeken bir posterinin bulunduğunu yazdı.

YORUMLAR 44
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bugün bu amerika'ya ders vermezsek yarın geç olabilir müttefik olarak görünen aslında terörün ta kendisi şehitlerimizin sebebi düşmanımızdır rest çekilip 24 saat sürü verilip sonrasında menbiç yıkılmalıdır gerekirse seferberlik ilan edilip düşman unsurlarını Çanakkale ruhuyla püskürmeliyiz.
    Cevapla
  • atillanın soyları 6 yıl önce Şikayet Et
    kaydırın bakalım,birde biz yaradana sığınıp kaydıralımda görün bak görün neler varmış türkiyede.
    Cevapla
  • resat 6 yıl önce Şikayet Et
    Artik bu lanet resimleri gordukden sonra Turkiyenin amerika gibi bir muttefiki asla yoktur ve restini cekmesi lazim. Bu sersizler itler, ikiyuzlu sahtekaroglusahtekarlarla hic bir iliski si olamaz. bizlere zaradan baska hicbir seyleri yok .Bizler cook akilli olmamiz lazim zaman o zaman hele hele bir Turk gencin alkol icki uyusturucu kumar gibi illet ve hastaliklara asla kapilmamamasi lazim. Bunlari gurban verdigimiz gencleri savasta bile kaybetmiyoruz onun icin bu yolda hayatini kaybeden bir gencimiz bile fazladir. uynik olalim saglikli olalim iri ve diri olmak zorundayiz aksi takdirde bizi bititriler. hedfleri de bu yonde eey gencler dikkkaaat dikkat edelim.islamdan imandan asla saymiyalim
    Cevapla
  • Teksoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Teksoy vatan icin gereken yapılıyor her zaman yapılacak
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    incirlik mutlaka kontrol altına alınmalı çünkü bu soysuz ABD oradanda törerislere birifink veriyordur göz ardı edilmemeli saygılarımla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!