S.Arabistan'dan Türkiye'ye: Teşekkür borçluyuz!

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Muhammed Salih bin Tahir Bentin, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Erdoğan Kök'ü kabul etti.

S.Arabistan'dan Türkiye'ye: Teşekkür borçluyuz!
S.Arabistan'dan Türkiye'ye: Teşekkür borçluyuz!
GİRİŞ 22.02.2018 09:14 GÜNCELLEME 22.02.2018 10:14
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Başkent Riyad'daki Hac ve Umre Bakanlığında gerçekleşen görüşmede, Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki ikili ilişkiler, hac ve umre ibadeti için milyonlarca Müslüman'ın uğradığı kutsal topraklarla ilgili konulara değinildi.

Suudi Arabistan halkının Türkiye'yi çok sevdiğini bu nedenle ziyaretler gerçekleştirdiğini vurgulayan Bentin, Türk ve Suudi Arabistanlı aileler arasında yakın dostluklar bulunduğunu belirtti. Bentin, "Suudi Arabistan, her yıl kutsal topraklarda hac ibadetini eda eden 90 bin Türk Müslüman'ı en iyi şekilde organize eden Türkiye'ye teşekkür borçludur." dedi.

 

 

Türkiye'den gelen hacı adayları ve umre ziyaretçilerinden hiç şikayetçi olmadıklarını söyleyen Bentin, kendilerinin hacılara hizmet etmeyi dini bir görev olarak benimsediklerinin kaydetti.

Riyad Büyükelçisi Kök de Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki derin, tarihi ve kültürel bağları hatırlatarak, iki ülkenin bu çerçevede her alanda yakın ilişkiler ve iş birliğine sahip olduğunu vurguladı. Suudi Arabistan'ın, hac ve umre için gelen milyonlarca Müslüman'ı en güzel şekilde ağırlamaya özen gösterdiğini aktaran Kök, hac ve umre ziyaretlerindeki konukseverlik ve başarılı organizasyonun her türlü takdirin üstünde olduğunu ifade etti.

YORUMLAR 5
  • Murat consodor 6 yıl önce Şikayet Et
    Suudi arabistan a hiç güvenilmez. İsrail mısır ve Amerika ittifakı içerisinde yer alan bu suudilere nasıl güvenelim? Amerikada kabul edilen 11 eylül olayları da suudi arabistan a dava tazminat davası açma kararına rağmen amerikanın itliğini yapan suudiler, amerikanın irak ve afganistan işgaline yardım ettik diyen eski iran lideri ahmedinejad bir kaç ay evvel iranda karışıklık çıkarılmasının öncülüğünü yapmıştılar. Ben müslüman birliğinin sağlanmasının sünni-şii çatışmasının sonlanmasindan geçtiğine inanıyorum.
    Cevapla
  • cahit57 6 yıl önce Şikayet Et
    Alsın o teşekkürü abd ye yapsın yapiyor da....Sudi arabistan yöneticileri islam düşmanıdır..
    Cevapla
  • fusuy Lubkam 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'den al bir milyon hacı biz de sizden memnun olalım bacı İki milyon yüz seksen bin Müslüman Bekliyor eli kulağında Sale ve ezan
    Cevapla
  • Kardeş 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman lar nezaman birlik olacak
    Cevapla
  • izmirli 6 yıl önce Şikayet Et
    ver gazı ver,bu işler lafla olmuyo,icrata bakalım samimiyetinizi o zaman görelim ama nerde.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda