Suriye ordunun ablukası altında

İdlib'e bağlı Cisr Eş Şuğur bölgesinin ordu tarafından abluka altına alındığı ve silahlı gruplarla çatışmaların birkaç gün sürebileceği belirtildi.

Suriye ordunun ablukası altında
Suriye ordunun ablukası altında
GİRİŞ 09.06.2011 17:39 GÜNCELLEME 09.06.2011 17:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Champress internet sitesinin haberinde, Cisr Eş Şuğur bölgesinde askeri operasyonların devam ettiği ve bölgenin ordu tarafından abluka altına alındığı kaydedildi.

Bölgedeki silahlı kişi sayısının 800 ila 2000 arasında olabileceği belirtilerek, bölge etrafındaki "radikal dini eğilimli köylerden silahlı gruplara katılımlar olduğu" öne sürüldü.

Silahlı grupların tabanca, otomatik silahlar ve roketatarlara sahip oldukları ve sayılarının fazla olması nedeniyle bölgedeki çatışmaların birkaç gün sürebileceği kaydedildi.

Bölgede bazı noktaların silahlı grupların kontrolünde olduğu belirtilerek, "bu grupların sivil halkı canlı kalkan olarak kullanması nedeniyle halkın bir kısmının bölgeden ayrıldığı" bildirildi.

Cisr Eş Şuğur'un hayalet bölgeye dönüştüğü, silahlı gruplar tarafından araziye döşenen tuzak ve mayınların tehlikenin boyutunu arttırdığı ileri sürüldü.

Suriye Devlet Televizyonu ise bölgeden kaçanların bazıları ile yapılan röportajları yayınladı. Röportajları veren kişiler, "Cisr Eş Şuğur'da silahlı grupların çok sayıda kişiyi öldürdüğünü, öldürdükleri kişileri toplu mezarlara gömdüklerini ve bazı cesetleri Asi Nehri'ne attıklarını" iddia ettiler.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • mevhibe inal 12 yıl önce Şikayet Et
    Silahlı guruplar!. Bu guruplara silahı kim verdi öğrenirsek..Suriyeyi kim karıştırıyor buluruz herhalde.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...