Suriye'nin hayalet kasabası: Cisr Eş Şuğur

Suriye askerinin Cisr Eş Şuğur kasabasında yaptığı katliamlar ilk kez karelendi. Öldürülen Suriyeliler toplu mezara namazsız ve kefensiz gömüldü. İşte o hayalet kasaba...

Suriye'nin hayalet kasabası: Cisr Eş Şuğur
Suriye'nin hayalet kasabası: Cisr Eş Şuğur
GİRİŞ 17.06.2011 12:57 GÜNCELLEME 17.06.2011 12:57
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Suriye'nin İdlib kentine bağlı Cisr Eş Şuğur kasabasındaki olaylarda ölenlerin gömüldüğü toplu mezarların bulunması için çalışmalar devam ediyor.

Askeri yetkililer, toplu mezarların faili olarak, yoğun çatışmaların ardından kasabanın denetimini ele geçiren "silahlı grupları" gösterdi. Kasabaya giden AA muhabiri önceki gün, bazı toplu mezarların açılmasına tanık oldu.

Gözaltına alınanların ifadeleri ve kasaba sakinlerinin tanıklıklarıyla şimdiye kadar 2 toplu mezar bulunduğu belirtildi.

72 askerin hayatını kaybettiği askeri istihbarat binasının arkasında bulunan ilk toplu mezardan 12 ceset çıkarıldı.

Kasaba çöplüğünün altında bulunan ikinci toplu mezardan çıkarılan 8 ceset, kasabada yaşanan dehşeti ortaya koydu.

Cesetlerden birinin bacakları kesilmiş, biri yakılmış, birinin kafatası parçalanmış, biri de parçalar halinde çöplüğün altına gömülmüş. Çöplükten başka cesetlerin parçaları da çıkarıldı.

İki toplu mezarın açılması sırasında olay yerlerinde bulunan adli tıp doktoru Zahir Hacco, cesetlerin 10-12 gün önce gömüldüğünü tespit ettiklerini söyledi.

Hacco, "Cesetlerin çeşitli organları kesilmiş. Kafatasları parçalanmış, elleri ve kolları kesilmiş cesetler tespit ettik. Askeri istihbarat binasının arkasındaki toplu mezarda başı kesilmiş cesetler vardı. O toplu mezardan çıkarılan bir ceset üzerinde yaptığımız incelemede, gömüldüğünde canlı olduğunu tespit ettik" dedi.

İfadeleriyle çöplüğün altındaki cesetlerin bulunmasına yardımcı olan kasaba sakinlerinden Mahmud Dakka, "Bir vatandaş, Nehr El Abyad'da cesetler bulunduğunu söyledi. Cesetleri gömmek için almaya gittik. Silahlı gruplardan bazı kişiler bizi durdurdu. Cesetleri vermediler. Sonra onları takip ettik ve cesetleri buraya gömdüklerini gördük. Bu civarda 40 cesedin daha olduğunu tahmin ediyorum" diye konuştu.

Kasabada 40 cesedin daha çeşitli yerlere gömüldüğü biliniyor, ancak kasabadaki olaylarda kaç kişinin hayatını kaybetmiş olduğuna ilişkin kesin bilgi bulunmuyor. Bazı cesetlerin Asi Nehri'ne atıldığı, bazılarının parçalandığı belirtiliyor.

Halkın önemli bir kısmının kasabayı terk etmesi nedeniyle kayıp, ölü ve yaralı sayıları tespit edilemiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Tuvad Nıdya 12 yıl önce Şikayet Et
    bir gün bu ülkedede aynı şeylerin olmasını istemiyorsak. mezhepçi ve ırkçı partleri ülke yönetiminden uzak tutmalıyız..eğer bunu yapamazsak ceremesini gelecek nesiller çekecektir...bu ülkedeki kızılbaşlarında fırsat bulduklarında en az diğer islam ülkelerindeki kadar tehlikeli olabileceklerini anlamayanlar tikko-pkk ve benzerlerine bakıp ibret almalılar..mesele sadece türk-kürt kavgası meselesi değildir..pkk nın asli tabanı kızılbaş kürtlerden,destekçileri solcu alevi türklerden oluşur.. onların bu ülkede iktidarı bir kez tam manasıyla ele geçirmeleri bir daha asla geri vermemeleri anlamına gelir..
    Cevapla
  • veysel 12 yıl önce Şikayet Et
    3 Maymunu Sadece Batımı Oynar ?. Yapılan Zulme ve Vahşete batının ses çıkarmamasına anlam veririmde neden Müslüman toplumlardan Ses çıkmaz neden Hükümet bu konuda çoooook sessiz kalır neden Yusuf Karadavinin bir açıklamasını duymayız neden Şiiler yapılan Katliamlara sessiz kalırlar Neden Ümmetin Kanaat önderleri,Hocaları,Gazetetleri,TV leri 3 Maymunları oynar Neden ?
    Cevapla
  • MURAT İNCE 12 yıl önce Şikayet Et
    ZALİM BEŞAR VE MAHİR ESAD İÇİN YAŞASIN CEHENNEM SONUNUZ SADDAM GİBİ İDAM OLSUN. Bir Ülkedeki kendi halkına müslüman kardeşleriniki öldürsün katliam yapsın ALLAHIN LANETİ Beşar ESAD (Suriye), Muammer KADDAFİ(Libya), Hüsnü MÜBAREK(Mısır),Ali Abdullah Salih(Yemen),Zeynelabidin Bin Ali(Tunus) Zalim liderlerinin üzerine olsun ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM....
    Cevapla
  • Kaan Arıca 12 yıl önce Şikayet Et
    türkiye neden hala suriyeye gereken müdahaleyi yapmıyor??. zalim alevi-kürt bozması yönetimin sünni kardeşlerimizin soyunu tüketmesi mi bekleniyor?? vahşete caniliğe suskun kalınacaksa ordumuz niye var?? yahudileri zalimlikte aratan bu vahşi kabile yönetimi sonlandırılmalı!!
    Cevapla
  • ZÜLFİKAR 12 yıl önce Şikayet Et
    gerçekler. Neden suriyede 100 binlerce insanın bütünlüğünü sağlamak adına meydanlara çıktığını Batıya ve Natoya meydan okuduğu görüntüleri halkla paylaşmıyosunuz.Siz kardeş savaşına doğru giden bir sürecin takipçiliğini yapıyorsunuz.Unutmayın ki Zalim Amerika ve Müttefikleri Liderleri Kukla gibi elinde oynatır ve işi bittiği zaman bir paçavra gibi kenara iter...Türkiye Suriye yönetimiyle kardeşçe görüşerek sorunları halletmelidir,aksi takdirde Bütün islam dünyasını karşı cepheye alıcaktır ve sonu felaket...vesselam...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi