CIA'ya göre Gazze Türkiye'den iyiymiş

CIA’ya göre, yaşam süresi, çocuk ölümleri ve enflasyonda Gazze, Türkiye’den iyi bir performans gösteriyor. Ortadoğu uzmanı Michael Rubin makalesindeki garip iddia...

CIA'ya göre Gazze Türkiye'den iyiymiş
CIA'ya göre Gazze Türkiye'den iyiymiş
GİRİŞ 27.06.2011 19:12 GÜNCELLEME 27.06.2011 19:12
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD’li düşünce kuruluşu American Enterprise Enstitüsü’nden tanınmış Ortadoğu uzmanı Michael Rubin, “Gazze’yi mi Kurtaralım? Hayır, Türkiye, Mısır, Bulgaristan ve Brezilya’yı Kurtaralım” başlıklı bir makalesinde CIA verilerine dayanarak Gazze’nin, ortalama ömür süresi, çocuk ölümleri ve enflasyonda Türkiye’den iyi durumda olduğunu öne sürdü.

Michael Rubin, Neoconların yakınlığıyla bilinen muhafazakar ABD’li aylık dergi Commentary tarafından yayımlanan makalesinde geçen yıl “Gazze halkının, Türklerden daha uzun bir ortalama yaşam beklentisi ve daha iyi bir sağlıktan yararlandığı bir dönemde Türkiye’nin Gazze Filosu’nun sponsorluğunu yapması ironisine” işaret edildiğini anımsatarak, Gazze’de “insanlık trajedisinin yaşandığı” argümanının gerçeği yansımadığını iddia etti.

Bu yılki verilere bakmaya karar verdiğini kaydeden Rubin, makalesinde CIA verilerine dayanarak halen Gazze’de 74 olan ortalama yaşam süresinin 67 sene olan dünya ortalamasının üzerinde olduğunu belirtti.

Rubin, bu bağlamla Gazze halkının, aralarında Türkiye, Brezilya, Rusya ve Azerbaycan’ın da bulunduğu çok sayıda ülke vatandaşlarından daha uzun bir yaşam süresini bekleyebileceğini yazdı.

Michael Rubin, Gazze’deki çocuk ölümleri oranının da, binde 41.61 olan dünya ortalamasının altında olduğunu da savunduğu makalesinde yine CIA’yı kaynak göstererek yayımladığı, Gazze’nin gerisinde olan çok sayıda ülke arasında Türkiye, İran, Güney Afrika, Brezilya ve Ermenistan’ı da gösterdi.

Bu arada, Gazze’deki enflasyonun Türkiye, Yunanistan, İran, Kuveyt, Çin ve Rusya gibi birçok ülkelerin altında olduğu da öne sürüldüğü makalede Gazze’nin cep telefonları sayısında Lübnan, Kıbrıs (Rum Kesimi) ve Slovenya’yı, internet kullanımında ise Kuveyt, Ermenistan, Kıbrıs ve Lübnan gibi ülkelerin önde gittiği de savunuldu.

ANKA

YORUMLAR 7
  • halil gursen 12 yıl önce Şikayet Et
    yersin. Kadeşiz sonoçta iyi olabilir. Sen git kendini kandır.
    Cevapla
  • SeRKaN 12 yıl önce Şikayet Et
    hasan şahin efendi.... sende kurtul şu önyargılardan ve kaldır gözündeki perdeleri...
    Cevapla
  • Murat Yıldız 12 yıl önce Şikayet Et
    Michael Rubin kim?. google a girip küçük bir araştırma yapın. daha 2 sene öncesine kadar ergenekoncularla türkiyede darbe planları yapıyordu.
    Cevapla
  • saim çakır 12 yıl önce Şikayet Et
    İSRAİLİN KÖPEKLERİ DÜNYAYI KANDIRIYOR. israil dünyada en tehlikeli ülke dünyada israil var oldukca ortadoğuda sorun hiç bitmeyecek İSRAİLİ UZAYA TAŞIMAK LAZIM yada israil diye bir devlet olmasın
    Cevapla
  • Hakan K 12 yıl önce Şikayet Et
    böyle bir şey. yazdırıyorsunuz madem, bari vatandaşın soyadı Yahudi soyadı olması. Bu kadar saftiriklik olur mu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi