Filistin güvenliğinin en büyük operasyonu

Filistin güvenlik kuvvetleri, İsrail Mahkemesinde tanıklık yapmış ve Abbas yönelik komplo gerçekleştireceği iddia edilen Muhammed Dahlan'ın evine baskın düzenledi.

Filistin güvenliğinin en büyük operasyonu
Filistin güvenliğinin en büyük operasyonu
GİRİŞ 28.07.2011 11:40 GÜNCELLEME 28.07.2011 11:40

Filistin güvenlik kuvvetleri, eski El Fetih Merkez Komitesi üyesi ve milletvekillerinden Muhammed Dahlan'ın Ramallah'taki evine baskın düzenledi.

Verilen bilgiye göre, bazıları sivil giysili onlarca Filistin güvenlik kuvveti sabah saat 07.00 sıralarında Dahlan'ın El-Tira mahallesindeki evini sardı. Bu operasyonun, son yıllarda Filistin güvenlik kuvvetlerinin düzenlediği en büyük operasyon olduğu kaydediliyor.

Dahlan'ın evinde bulunan 10 özel korumasının gözaltına alındığı, ayrıca Dahlan'a ait aralarında kurşun geçirmez iki aracın da bulunduğu şahsı araçlarına da el konulduğu bildirildi. Güvenlik kuvvetlerinin ayrıca Dahlan'ın villasında bulunan silahlar, bilgisayar ile diğer dokümanları da aldıkları bildirildi.

Filistinli güvenlik yetkilileri ise baskın sırasında Dahlan'ın evde bulunduğunu, kendisinden odasından çıkmamasını istediklerini ve kimsenin de kendisine dokunmadığını belirttiler.

El Fetih'in askeri kanadı El Aksa Şehitleri Tugayı'nın bir üst düzey lideri, Ma'an haber ajansına "silahlı sivillerin sokakları ele geçirdiği dönemin bittiğini Dahlan'ın artık anlaması gerektiğini" kaydedip, kendisinin bir milletvekili olarak, bir korumadan daha fazlasına ihtiyacı bulunmadığını söyledi.

Dahlan, hakkındaki yolsuzluk iddiaları ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a yönelik komplo suçlamalarına maruz kalmış ve geçen ay, hakkındaki bu iddialar nedeniyle El Fetih Merkez Komitesi'nden atılmıştı.

Dahlan ise Merkez Komite üyeliğinden atılması ve hakkındaki iddialarla ilgili Ramallah'ta El Fetih'in kararına karşı temyize başvurmak amacıyla, cuma günü ülke dışından Batı Şeria'ya, Ramallah'a dönmüştü. Ancak, El Fetih Dahlan'ın başvurusunu reddetmiş ve kendisi de konuyu yargıya taşımaya karar vermişti. Dahlan Ramallah'a döner dönmez, aralarında yardımcıları ve destekçilerinden oluşan 15 dolayında kişi Filistin polisince gözaltına alınmıştı.

El Fetih yetkililerinden Sufyan Ebu Zeyda ise Abbas'a çağrıda bulunarak, Filistin yönetiminden Dahlan'ın gözaltına alınan destekçilerinin salıverilmesini istemişti.

İSRAİL MAHKEMESİNDE TANIKLIK ETMİŞTİ

Dahlan ile Filistin Yönetimi İstihbarat Servisi'nin eski Başkanı Tevfik Tiravi, İsrail tarafından tutuklanan bir Filistinlinin Batı Şeria'daki İsrail mahkemesinde geçtiğimiz günlerdeki davasında tanık olarak dinlenmişlerdi.

Cemal Hacac adlı eski Filistinli istihbarat görevlisi, El Aksa Şehitleri Tugayları militanlarına öngörülen af anlaşmasının kapsamında olmasına rağmen, 2007 yılı Mayıs ayında tutuklanmıştı.

Dahlan ve Tiravi, Hacac'ın tutuklanmasının, İsrail İç Güvenlik Servisi'nin (Şin Bet) eski Başkanı Yuval Diskin tarafından verilen, "aranan kişilerin tutuklanmayacağına dair" taahhüde uymadığını belirtmiş, mahkeme yargıçları tanıkların sözlerine inandığını belirtmekle birlikte, sanığa atfedilen suçların ciddi olduğuna hükmederek, dosyanın kapatılamayacağını belirtmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...