Esad, Savunma Bakanı'nı görevden aldı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Savunma Bakanı Ali Habib'i görevden aldı.

Esad, Savunma Bakanı'nı görevden aldı
Esad, Savunma Bakanı'nı görevden aldı
GİRİŞ 08.08.2011 20:36 GÜNCELLEME 08.08.2011 20:36

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Savunma Bakanı Ali Habib'i görevden aldı.

Resmi haber ajansı SANA, Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın, önemli görevlerde değişiklikler yapılması çerçevesinde General Davud Racha'yı Savunma Bakanı olarak atadığını duyurdu.

Savunma Bakanlığını Ali Habib yürütüyordu.

Suriye sınırdaki asker sayısını artırdı

Suriye'nin, ülkedeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin geçiş güzergahı olan Hatay'ın Yayladağı ilçesi sınırında sıkı önlem alması ve sınırdaki asker sayısını artırması nedeniyle, yeni geçişlerin yapılamadığı bildirildi.Edinilen bilgilere göre, Suriyeli askeri birliklerin, son olarak ülkenin iki büyük kenti Hama ve Deyr'uz Zur'a girmesiyle, Türkiye;ye sığınanların sayısının artacağı tahmin ediliyordu. Ancak, Suriyeli askeri birliklerinin, Suriyelilerin giriş yaptığı Yayladağı ilçesi Güveççi köyü yakınlarındaki evlere mevzilenmesi ve Türkiye'ye girmeye çalışan iki kişinin vurularak öldürüldüğü iddiası nedeniyle geçişler yapılamıyor.

Ülkelerindeki olaylardan kaçanların, sınırda bekletilen Suriye askerlerinin sayısının artırılması nedeniyle Türkiye'ye geçememeleri, Hatay'da Türk Kızılay'ı tarafından geçici olarak kurulan çadır kentlerde kalan Suriyelileri tedirgin ediyor. Sınıra yaklaşamayan, yakınlarından haber alamadıkları için endişe duyan Suriyeliler, ülkelerindeki olayların bir an önce sona ermesini bekliyor.

Bu arada, Türk Kızılay'ı tarafından kurulan ve 7 bin 292 Suriyelinin bulunduğu belirtilen çadır kentlerde düzenlenecek çeşitli etkinlikleri, burada kalan Suriyelilerin ülkelerindeki ölümler nedeniyle kabul etmedikleri öğrenildi.

Öte yandan, Suriye'nin İdlip kenti ve kente bağlı Cisr Şuur ilçesi ile Hama kentlerinde elektrik, internet ve telefon hatlarının kesildiği, Hatay'daki geçici çadır kentlerde kalan Suriyelilerin, bu kentlerde yaşayan yakınları ile irtibat kuramadıkları ve hayatlarından endişe ettikleri, bu nedenle ülkelerine geri dönenlerin olduğu kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…